USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині втричі збільшилася заборгованість з виплати заробітної плати

26 Серпня 2014 11:54
Понад 13 мільйонів гривень заборгували своїм працівникам підприємства області.

Про це під час засідання тристоронньої соціально-економічної ради в облдержадміністрації 26 серпня повідомив начальник територіальної державної інспекції з питань праці у Волинській області Юрій Бондарчук. З його слів, відповідно до статистичної звітності, заборгованість із виплати заробітної плати підприємствами області становила 13,054 мільйона гривень (9,4 мільйона – на економічно активних підприємствах області).

З січня заборгованість збільшилася, зі слів Юрія Бондарчука, понад втричі. Так, за станом на 1 серпня заборгованість мали 20 економічно активних підприємств області. За оперативними даними, за станом на 22 серпня погасило заборгованість із заробітної плати ПАТ «Електротермометрія» (1,7 мільйона гривень), один із найбільших боржників.

За станом на 1 серпня 3, 428 мільйона гривень заборгували підприємства дорожньої галузі (це становить 36% заборгованості економічно активних підприємств області). Під час перевірок виявили порушення вимог законодавства щодо першочергової виплати заробітної плати працівників. Встановили, що основною причиною виникнення заборгованості є недостатнє фінансування виконаних цього року робіт основним замовником – службою автодоріг області. Окрім цього, частина коштів, що надходять за виконання робіт, не мають реальної грошової підтримки.

З метою зменшення заборгованості із виплати заробітної плати, здійснюють щотижневий моніторинг заборгованості, проводять особисті бесіди та консультації з керівниками підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus