USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Як адаптовуватимуть демобілізованих волинян

24 Березня 2015 13:39
Допомагати демобілізованим волинянам адаптуватися до мирного цивільного життя і забезпечувати належну реабілітацію будуть як медики, так і соціальні працівники служби зайнятості.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадмімінстрації Володимира Гунчика 23 березня.

Нагадаємо, 18 березня в Україні розпочалася демобілізація. На Волині очікують 3 тисячі таких чоловіків. Поки що демобілізувалися 306 волинських військових. До слова, Рада національної безпеки і оборони України пропонує демобілізованих військових під час особливого періоду одразу зараховувати до резерву першої категорії. А самим демобіліованим пропонують перевестися на контракт.

В облдержадміністрації вже заговорили про розробку комплексної обласної Програми підтримки демобілізованих, аби не допустити повторення «афганського синдрому».

Відтак, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик попросив всіх причетних до розробки Програми завершити її до кінця цього тижня. А на її реалізацію планують передбачити не менше 1,5 мільйона гривень.

Водночас заступник голови ОДА Світлана Мишковець зауважила: демобілізовані волиняни потребують психологічної реабілітації. Вона розповіла про створені психіатричні групи, де фахівці працюють з учасниками антитерористичної операції. З її слів, психологічна реабілітація військових має проводиться як у формі психодіагностики, так у формі індивідуальної психокорекції. Такі психіатричні групи діють в Луцькому гарнізонному військовому госпіталі, в госпіталі для інвалідів війни в центрі реабілітації учасників АТО та в районних лікарнях.

Паралельно з роботою цих груп в області створено патронажну службу психологічного супроводу. До неї увійшли фахівці служби у справах дітей та молоді, служби надзвичайних ситуацій, освітньої та медичної галузей, а також військових комісаріатів. Для учасників АТО в центральних районних лікарнях створені окремі палати.

Крім того, переконує вона, до соціальної адаптації залучені місцеві центри зайнятості. Вони покликані допомагати демобілізованим військовослужбовцям повернутися на закріплені за ними робочі місця.

У разі, якщо військові втратять професійно-кваліфікаційні навички або умови праці не відповідатимуть стану здоров’я, таким особам надаватимуть додаткові послуги з працевлаштування, перекваліфікації, підвищення кваліфікації і можливості отримання нової професії, переконує чиновник.

Також в облдержадміністрації пропонують створити виїзні мобільні офіси. Мається на увазі, що працівники соціальних служб мають виїжджати в сільські ради і на місці надавати необхідну допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Джмол Показати IP 24 Березня 2015 13:44
А ви уявіть собі, як зараз активізується всякого штибу штундятська наволоч - це ж скільки потенційних прихожан і грошей, грошей, грошей...
Штефан, Луцьк Показати IP 24 Березня 2015 13:49
А волонтерам пільги дадуть?
234 до Штефан, Луцьк Показати IP 24 Березня 2015 14:09
Знаючи нашу державу - як тільки знайдуть спосіб заробити на пільгах - роздаватимуть направо і наліво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus