USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині виявлено 4 факти торгівлі людьми

28 Липня 2017 12:38
У 2017 році на Волині зафіксовано чотири спроби продажу людей у рабство.

За оцінками Міжнародної організації з міграції, в Україні з 1991 р. більш як 230 тисяч громадян постраждали від різних форм сучасного рабства. Аби викорінити це ганебне явище, потрібно діяти на випередження, профілактична робота має стати основною. Про це йшлося на черговому засіданні в облдержадміністрації Координаційної ради з питань протидії торгівлі людьми, інформує Волинське телебачення.

Через складну економічну ситуацію в державі чимало волинян шукає заробітків за кордоном. Більшість із них працює там нелегально. Ці люди найчастіше стають жертвами примусової праці. Бо спокушаються на привабливі пропозиції, які в реальності виявляються обманом. Тож, аби убезпечити людей, в області організовують чимало профілактичних заходів.

На засіданні регіональної Координаційної ради з питань протидії торгівлі людьми йшлося про те, що жертвами таких злочинів можуть стати чоловіки, жінки й діти незалежно від соціального статусу, віку чи рівня освіти.

– Вже цього року було виявлено 4 факти торгівлі людьми. А з 2004 року нараховується 198 потерпілих, – повідомив нальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Нацполіції в області Віктор Кравчук.

Голова правління громадської організації «Велес» Віктор Вальчук вкотре нагадав правила, які допоможуть не стати «живим товаром»:

– Перед виїздом ми завжди наголошуємо, що є національна гаряча лінія консультування мігрантів. З мобільного безкоштовно. Також даємо практичні поради перед виїздом: відскануйте особисті документи, домовтеся з рідними про кодове слово, яке для посторонього вуха нічого не означає. Ці нехитрі застереження можуть врятувати від біди.

Для надання статусу особи, постраждалої внаслідок торгівлі людьми, потрібно подати заяву до держадміністрації. За 2 роки на Волині такий статус отримали 13 людей. Для цієї категорії держава передбачила безплатне медичне обстеження та лікування, надання притулку, психологічну та соціально-педагогічну допомогу. А також компенсацію за заподіяну моральну і матеріальну шкоду.

Нагадаємо, нещодавно 5 липня волинські правоохоронці затримали 31-річного громадянина України, котрий віз за кордон двох жінок для експлуатації в сексуальній індустрії. Наступного дня поліція опублікувала відео затримання сутенера.

Чоловіка, який продавав у сексуальне рабство молодих жінок, зокрема волинянок, доставили до Луцька.

Нагадаємо, у Луцьку вчора, 27 липня, відбулася Інформаційна акція «Будь обережним. Торгівля людьми – це може статися з кожним»



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus