USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На Волині можуть закрити ще дві шахти

20 Березня 2012 18:39
На Волині можуть закрити шахти №1 «Нововолинська» та №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля». Окрім того, зростає заборгованість із заробітної плати шахтарям Нововолинська.

Про це йдеться у депутатському запиті нардепутата України Віктора Олійника, - повідомляє газета Волинь-нова.

У депутатському запиті, скерованому Прем'єр-міністру України Миколі Азарову, народний обранець із Волині звернув увагу уряду на складну ситуацію на вугільних підприємствах ДП «Волиньвугілля». Через незбалансовану енергетичну політику вугільні підприємства Волині протягом тривалого часу не мали ринку збуту.

«На складах накопичилось десятки тисяч тонн невідвантаженого вугілля. Як результат – борги із заробітної плати шахтарям сягнули понад 6,5 мільйона гривень. До цього часу не виплачена заробітна плата за лютий. Зростанню соціальної напруги в регіоні сприяла постанова КМУ від 11 січня 2012 року №71 «Про затвердження переліку об'єктів паливно-енергетичного комплексу права державної власності, які можуть надаватися в концесію», згідно з якою передбачено закриття як неперспективних шахт №1 «Нововолинська» та №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля». Виконання цього рішення призведе до звільнення тисяч шахтарів, залишить без засобів існування їх сім'ї», - заявив нардеп.

З цього приводу шахтарі Нововолинська вже звернулися за допомогою Президента Віктора Януковича.

Складну ситуацію, що виникла на волинських шахтах, на думку Олійника, можна вирішити, якщо уряд посприяє збуту волинського вугілля, допоможе погасити заборгованість із заробітної плати шахтарям, вилучить із переліку об'єктів паливно-енергетичного комплексу, що можуть бути закритими, вугільні підприємства №1 «Нововолинська» та №9 «Нововолинська». А натомість на їх модернізацію виділить 47,4 мільйона гривень. Це дасть можливість зберегти робочі місця нововолинським шахтарям, зменшить соціальну напругу в краї.

Нагадаємо, Міністерство вугільної промисловості має намір закрити також шахту № 5 «Нововолинська».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
читач Показати IP 20 Березня 2012 18:53
Дуже стара інформація. Навіщо брати зі смітника? Виходить, як по третьому закону Паркінсона: заява розглядається після смерті заявника.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus