USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Надія волинського футболу: розгром білорусів з рахунком 8:1

12 Листопада 2015 16:31
У товариському матчі на стадіоні «Авангард» зійшлися дві футбольні команди: ФК «Волинь» (Луцьк) і ФК «Динамо» (Брест). За перемогу змагалися футболісти, віком 14-15 років.

Як розповів прес-аташе ФК «Волинь» Юрій Конкевич, практика товариських матчів волинян з брестськими футбольними командами триває вже не один десяток років. Щоправда, раніше відбувалися зустрічі дорослих команд.

Сьогодні ж до Луцька приїхали 15-річні футболісти з Бресту. Команда – найсильніша у своїй віковій групі на чемпіонаті області і лідирує серед своїх суперників на батьківщині.

Цікаво, що в Білорусі немає групи U-14, там в юніорській лізі починають грати з 15 років. Відтак, 14-річні волиняни зійшлися в двобої із старшими футболістами.
До слова, товариський матч відбувся в рамках футбольного свята з нагоди підписання Меморандуму про співпрацю між Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та Дитячо-юнацькою футбольною школою «Волинь», яку підписали голова правління Фонду Олександр Товстенюк і директор ДЮФШ Андрій Коротаєв. Так, ДЮФШ ФК «Волинь» отримала довгострокову підтримку від Фонду. У рамках спільної роботи, зокрема, найталановитіші футболісти Волині отримуватимуть стипендії. Меморандум діятиме до 2020-ого року.

Власне, цей захід відбувається у рамках постійно діючої програми Фонду «Луцьку – спорт високих досягнень». Так, у Луцьку вже облаштували футбольні міні-поля у міських школах, спортивні майданчики «StreetWorkout» у дворах, реконструювали стадіон «Авангард», який вже готовий приймати легкоатлетичні змагання світового рівня. Поруч будується сучасний спортивний комплекс - фітнес-клуб мережі «Sport Life».

Підтримка вітчизняного футболу – ще один пріоритетний напрямок діяльності Фонду в рамках згаданої програми. Адже свого часу Ігор Палиця повідомив, що вже попередив тренера ФК «Волинь», аби за два роки у складі команди з'явилися молоді гравці з числа вихованців українських клубів. Мовляв, ще два сезони - і іноземці у «Волині» грати не будуть. На їх місця шукатимуть обдарованих місцевих спортсменів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯКЕ МАЙБУТНЄ МОЖЕ МАТИ ЛУЦЬК, - ІГОР ПАЛИЦЯ

Зрештою, очевидно, що майбутнє у волинського футболу є: луцькі юніори в товариському матчі з рахунком 8:1 розгромили суперників з ФК «Динамо» (Брест, Республіка Білорусь).
Після закінчення матчу усім футболістам вручили сувеніри від Фонду Ігоря Палиці: книгу тренера ФК «Волині» Віталія Кварцяного.

До слова, юні вихованці ФК «Волинь» тренера Олександра Антонюка, які сьогодні зіграли з білорусами, виступали цього літа на представницькому міжнародному турнірі у Берліні у Лізі Чемпіонів.

Читачам пропонуємо найяскравіші фото матчу за участю надії волинського професійного футболу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus