USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Надзвичайний стан в енергетиці: як влада штучно створює «апокаліпсис»

20 Квітня 2017 12:50
Поширення хаосу через те, що зупинено ще кілька ТЕС, які працюють на антрациті, недоцільно. Це має вигляд кампанії. У нас зараз не ті потреби. Це було би проблемою на піку споживання, взимку, в опалювальний період.

Про це розповів експерт із питань енергетики, президент Центру глобалістики «Стратегія XXI» Михайло Гончар, оцінюючи продовження надзвичайного стану в енергетиці та призупинення кількох ТЕС, які працюють на антрациті, пише «Слово і Діло».

«По-перше, з наближенням літнього періоду споживання зменшується. Тому треба орієнтуватися не на заяви суб'єктів господарювання, які не вжили своєчасних заходів із переведення антрацитових енергоблоків на використання неантрацитових марок вугілля. Треба дивитися на заяви об'єднаного диспетчерського управління «Укренерго», оскільки, якщо виникає проблема для функціювання об'єднаної системи, якраз диспетчерська служба робитиме заяви. Зараз система працює в штатному режимі», - розповідає експерт.

По-друге, ТЕС влітку зупиняють для виконання ремонтних робіт, зупиняють енергоблоки. Це не атомна енергетика. В тепловій енергетиці енергоблоки менш потужні.

«Є можливість маневрувати. Апокаліпсису немає, окрім того, що створюють штучно», - наголосив він.

Обсяг виробництва електроенергії на антрацитових енергоблоках в загальному балансі – в межах 10-15%. Це не критично.

Нагадаємо, 17 лютого уряд України приймає рішення запровадити режим надзвичайного стану в енергетиці, - мовляв, змушені це зробити через блокаду торгівлі з ОРДЛО.

12 квітня Кабмін продовжив режим НС.

Проблему зараз створюють штучно. Надзвичайний стан в енергетиці від самого початку був великою дурницею уряду. Це політичні ігри влади, вважає Михайло Гончар.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВВІВШИ НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН В ЕНЕРГЕТИЦІ, УРЯД РОЗПИСАВСЯ У ВЛАСНІЙ НЕСПРОМОЖНОСТІ, - УКРОП

«У цьому не було жодної потреби. Насалик говорив — термін віялових відключень від 13 до 40 діб. Минуло і 13, і 40 діб — нічого не трапилось і не трапиться, якщо комусь не прийде в голову навмисно щось скоїти, аби довести — от, ми були праві. В цьому небезпека, а не в зупинці ТЕС. Уряд грає не в ту гру», - пояснив ситуацію Михайло Гончар.

Варто додати, народний депутат України Семен Семенченко, один з прихильників блокаду торгівлі з окупованими територіями Донбасу, в ефірі програми Протилежний Погляд LIVE 7 квітня розповів про наслідки торгівельної блокади для України та розвиток вугільної промисловості, як повідомляє Конкурент.

ЧИТАТИ ЩЕ: БЛОКАДА ОРДЛО – ШЛЯХ ДО ЗАВЕРШЕННЯ ВІЙНИ: ВОЛИНЯНИ НА ПЕРЕКРИТИХ ЗАЛІЗНИЦЯХ ДОНБАСУ

За словами Семеченка, всі колосальні збитки, які нам пророкували, виявилися неправдою. "З'ясувалося, що брехали всі: ми не замерзли, світло не відключили, гірники на окупованій території не взяли в руки зброю і не пішли вбивати українців, а навпаки звинувачують своє керівництво, у нас не впала економіка, МВФ сказав, що наслідків практично не буде. Всі колосальні збитки, які нам пророкували, виявилися неправдою. В кінці року, я впевнений, виявиться, що ми ще й в плюсі", - наголосив він.

Згідно з офіційними висновками СБУ, 47 %, які тратилися на закупівлю вугілля, йшли на фінансування так званих ДНР/ЛНР, - розповів нардеп.

Додамо, координатор штабу блокади ОРДЛО (окупованих районів Донецької та Луганської областей) Анатолій Виногродський 31 березня під час зустрічі з місцевими активістами у Луцьку розповів, що чинна українська влада "сидить на схемах" і зацікавлена в торгівлі з окупованими територіями.

Так, нещодавно було випадково розкрито схему контрабанди кольорових металів через ОРДЛО до РФ, на якій нардеп Наталія Королевська отримує на мільйони доларів. Схему контрабанди випадково виявив журналіст Денис Казанський, який розслідував смерть працівника компанії «Укрспецмет», що належить нардепу від Опоблоку Наталії Королевської.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus