USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Намісник Києво-Печерської лаври прокоментував інформацію про нібито зниклі ікони

15 Січня 2019 23:48
Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) заявив, що не бачив ікони, про зникнення яких заявили в Міністерстві культури України.

«Я не бачив цих ікон, були прості літографії. Є лише одне питання – забрати у нас лавру», – сказав митрополит під час брифінгу, інформує Радіо Свобода.

З його слів, все роблять для того, щоб змусити Українську православну церкву (Московського патріархату) перейти в Православну церкву України.

На думку архімандрита Полікарпа, у міністерстві самі не знають, що шукають.

9 січня речниця Міністерства культури Юлія Даценко заявила, що ревізія міністерства перевірила наявність та стан цінностей в Києво-Печерській лаврі та не змогла встановити місцеперебування десяти предметів, які становлять культурну цінність.

Зі слів заступника голови Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Богдана Кожушка, мова йде про вісім ікон, дерев’яну чашу та хреста.

Києво-Печерський монастир був заснований у 1051 року. Лавра внесена до світової спадщини ЮНЕСКО. Наразі вона підконтрольна Українській православній церкві (Московського патріархату).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus