USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Не у всіх сільрадах на Волині є пожежники, - Грушовінчук

19 Червня 2013 16:40
Лише декілька з 104 підрозділів місцевої пожежної охорони на Волині не працюють цілодобово. Проте, не в кожній сільраді є пожежники.
Про це «Волинським новинам» повідомив начальник управління ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук 19 червня.
Голова ДСНС України Михайло Болотських під час міністерського віде оселектору зауважив, що лише приблизно 22% підрозділів пожежної охорони на Волині працюють цілодобово. А найбільше пожеж – у вечірній, нічний та ранковий час.
Однак, Володимир Грушовінчук зазначив, що ця кількість дещо менша. «Є такі, що працюють не цілодобово. Ми ставимо це питання перед органами місцевого самоврядування», - зауважив головний рятувальник області.
Як розповів віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, приблизно 40% усіх пожеж улітку трапляються у сільській місцевості. Мовляв, найчастіше причиною цього стає людський фактор: навмисні підпали та безпечність людей.
Тож, він доручив профільним службам здійснити роз’яснювальні роботи серед населення, обмежити доступ населення до лісу в найбільш пожежонебезпечний період та забезпечити патрулювання лісу.
Щодо цього Володимир Грушовінчук зазначив, що в часи Радянського Союзу кожна сільрада була забезпечена підрозділами пожежної сторожової охорони. «На даний момент ми стараємося, щоб у районах були надійно захищені всі сільські населені пункти. Але, на жаль, не в кожній сільській раді існує підрозділ пожежної сторожової охорони. В цілому по Україні їх кількість зменшилася в 10 разів», - пояснив Грушовінчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus