USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нелегальний видобуток бурштину на Маневиччині організували двоє даішників

24 Липня 2015 22:19
Двом працівникам Державтоінспекції оголошено про підозру в організації видобування бурштину.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура Волинської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобутку бурштину.

Як повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, Державної митної служби та Державної прикордонної служби прокуратури Волинської області Юрій Новосад, у травні цього року на території Маневицької селищної ради виявили та припинили незаконний видобуток бурштину групою осіб. ФОТО. ВІДЕО.

В ході досудового розслідування встановлено, що видобуток корисних копалин організували правоохоронці – командир та старший інспектор взводу з обслуговування стаціонарного посту № 2 роти ДПС ДАІ підпорядкованої УМВС України у Волинській області.



24 липня працівникам Державтоінспекції повідомлено про підозру в організації незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, а також у зловживанні службовим становищем, що завдало істотної шкоди інтересам держави.



Триває досудове розслідування яке здійснюється слідчим відділом УСБУ України у Волинській області.



Нагадаємо, Міністерство екології та природних ресурсів розглядає можливість визнати території видобутку бурштину зоною екологічного лиха.



Слід зазначити, що нелегально добутий бурштин експортується, зокрема, до Польщі та Китаю.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що через видобуток бурштину поліські ліси перетворили на «місячну поверхню». Відповідні фото та відео були зробленіДенисом Казанським для програми «Схеми» про незаконний видобуток бурштину на Олевщині. Невдовзі після оприлюднення репортажу на депутата Олевської міської ради Олександра Ніколайчука, також брав участь у зйомці, невідомі особи скоїли напад.

Активно долучаються до контролю над видобутком бурштину і громадські формування Волині. При цьому неодноразові закиди, мовляв, вони самі копають коштовний камінь та кришують порушників, заперечують у прокуратурі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 24 Липня 2015 22:38
знайшли двох стрілочників...
Анонім до Анонім Показати IP 25 Липня 2015 10:11
Тих, хто погоджується виконувати за гроші злочинні вчинки, теж треба карати. У них був шанс - відмовитися співпрацювати з вищестояЩими.
Анонім Показати IP 24 Липня 2015 23:00
Я гадаю їх треба "зрозуміти і пробачити".
Льоня Показати IP 25 Липня 2015 07:05
Все буде добре
люся Показати IP 25 Липня 2015 11:18
а решта
баба Марія Показати IP 25 Липня 2015 11:30
Дуже смішно просто камеді клаб якийсь,щеб сказали що видобуток бурштина кришує баба Марія,бо в неі пенсія мала,молодці розкрили злочинний картель,тепер за бурштин ми спокійні!
А Показати IP 25 Липня 2015 14:10
А я вам казав, що ДАІ велика сила. "Командир та старший інспектор взводу з обслуговування стаціонарного посту № 2" залякали всі силові структури області та України. І якби не втручання гаранта, то так би цей "беспрєдел" і продовжувався до повного видобутку бурштину. А так трохи залишилось.
Мент Показати IP 25 Липня 2015 14:42
Ментів виставили як д*білів А де прокурори?
Анонім до Мент Показати IP 31 Липня 2015 08:13
А прокурори затримують???до чого тут вони
веселовский Показати IP 26 Липня 2015 09:59
Не знаю, как там, а в Ровенщине ВСЕ в один голос твердят, что это Луценкино ! Я говорю им - ну не может ТУП**ЫЛЫЙ организовать ТАКОЙ БИЗНЕС, а они за своё - ОН !!!
Ярослав до веселовский Показати IP 27 Липня 2015 07:34
Ну видав КАЦАП.
Мандрівник Показати IP 18 Серпня 2015 19:27
Продіус...:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus