USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Митрополит Ніфонт звернувся до волинян

30 Грудня 2013 22:00
Різдвяне послання митрополит Волинський і Луцький Ніфонт підготував для вірян.

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ

Високопреосвященнішого Ніфонта,

митрополита Волинського і Луцького

Боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним чадам Волинської єпархії Української Православної Церкви

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ, СЛАВІТЕ!

Дорогі волиняни, шановні отці, улюблені брати і сестри, земляки мої та всі діти Православної Церкви!З почуттям духовної радості вітаю усіх Вас зі святом Різдва Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, «через Котрого вірою і ми отримали доступ до тієї благодаті, в якій стоїмо і хвалимось надією на славу Божу» (Рим.5,1-2). Вітаю також усіх Вас з наступаючим Новим 2014 роком!

Воістину невимовна і спасительна тайна Боговтілення. Предвічний і Неосяжний Бог, нашого ради спасіння, народжується від Діви, лежить у яслах Той, хто на початку утвердив небо Словом Своїм; від материнських грудей молоком живиться, Той, що в пустелі манну розсипав людям. Коли ж настала повнота часу, послав Бог Сина Свого Єдинородного, Котрий народився від жони, був під законом, щоб викупити підзаконних, щоб нам прийняти всиновлення (Гал.4,4-5). Велика Твоя милість, Господи, слава Тобі.

Сьогодні Церква Христова радісно співає: «Небо и земля днесь пророчески да возвеселятся, ангелы и человецы духовно да торжествуют…», «силы небесные радуются и земля с человеки веселится…»

Слава Тобі Господи за те, що ми знову дочекалися святкових днів Різдва Христового. З року в рік протягом двох тисяч років віруючі серця духовно насолоджуються, згадуючи про надзвичайну подію у Віфлеємі. Своїм Божественним проведінням Бог благословив явити Себе світові так, щоб вогонь Його Божества не обпалив немічної людської природи, і щоб сяйво Божої слави не осліпило людського зору. Бог послав Свого Сина на землю,а Син Божий принизив Себе, був смиренним (Флп.2,7-8) та покірним Немовлям, Якому ми поклоняємося у дні Різдва Христового. Прийшов на нашу землю Христос з неба, щоб просвітити тих, що сидять у темряві й тіні смертній, спрямувати ноги наші на шлях миру – спасіння (Лк.1,78-79). Святе Євангеліє каже нам: «коли Пастухи повернулися до своїх отар, то славили і хвалили Бога за все те, що чули й бачили, як було сказано їм» (Лк.2,20). Прославляймо Іісуса Христа і ми, і прославляймо Його так, щоб цим славослів’ям насолоджувалася наша душа і серце. Щоб ми прості, земні люди, разом з ангелами завжди співали! «Слава у вишніх Богу і на землі мир, в людях благовоління» (Лк.2,14). Бог одягнувся в пелюшки, як немовля, щоб нас одягнути в одяг Слави Божої. Бог зійшов у віфлеємську печеру, щоб ми не потрапили у темряву пекла. Бог ліг у ясла, щоб ми оселилися у небесному Царстві.

Ми, дорогі мої брати і сестри, як ті віфлеємські пастушки, повинні постійно прославляти Господа нашого Іісуса Христа і дякувати Йому за даровану можливість нашого спасіння.

А спасіння можливе тільки тоді - коли ми щиро, по-дитячому віримо Богу і любимо Його у Трійці славимого, коли любимо один одного, прощаємо тим, хто ображає нас, зберігаємо єдність віри і Церкви, стараємося якомога більше зробити добрих справ милосердя, дотримуємося постів, сповідаємося (каємося) у своїх гріхах та зі страхом Божим і вірою причащаємося Святих Тайн Тіла і Крові Господніх.

Отож, любі мої Волиняни, спасаймось, поки є така можливість! Бережімо та любімо один одного, виховуймо своїх діток на основі Євангельської любові, віри та надії, щоб вони зростали хорошими християнами і чемними громадянами.

Із трепетом і любов’ю радіючи нинішньому торжеству, вітаю Вас всечесні пресвітери, дорогі брати і сестри, шановне керівництво нашого краю, чернецтво та миряни, дорога наша молодь з Різдвом Христовим та Новим роком!|спасителя|Молитовно від душі бажаю Вам особливої благодатної радості від народженого у Віфлеємі Богомладенця, бо «наступила весна благодаті, яка зруйнувала зиму безбожництва», щоб просвітитися нам усім небесним світлом, щоб достойно «кланятися Сонцю Правди і Христа бачити з висоти Востока».

Хай народжений Богомладенець Христос і у цьому Новолітті благословить щасливо жити у мирі, братерській, християнській любові, а благодать Божа хай береже Вас у доброму здоров’ї на многії та благії літа. Терпіння Вам і мудрості у цей неспокійний час. Здоровими і добрими хай зростають ваші дітки та внучата, а серця хай завжди радіють у Божій благодаті.

Хай завжди перемагає Христова любов і Божа правда в нашій Україні, укріпляючи Вас, мої дорогі Волиняни, у єдності віри та в Єдиній Святій Соборній і Апостольській Церкві. Хай різдвяна зірка, яка засіяла над Віфлеємським вертепом, пронизує темряву гріхів людських та вказує мільйонам людських душ шлях до Світла Розуму, до істинного поклоніння Сонцю Правди – Богомладенцю Христу, народженому від Пречистої Діви Марії.

Наступаючий Новий рік Хай буде для усіх нас «літом Господнім сприятливим»(Лк. 4, 19).

ХРИСТОС З НЕБЕС, ЗУСТРІЧАЙТЕ!

З архіпастирським благословенням

по милості Божій митрополит Волинський і Луцький
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus