USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Суд знову зобов'язав повернути Олександру Тиводару вилучене під час обшуків майно

12 Грудня 2017 13:11
Слідчий суддя Горохівського районного суду Шмідт С. А. зобов'язав повернути голові постійної поліцейської комісії Волині, члену виконкому Луцької міськради та очільнику ГФ «Варта порядку» Олександру Тиводару усе вилучене під час обшуків майно, окрім автомобіля.

Про це повідомив захисник Олександра Тиводара Вадим Матвіїв.

10 і 14 серпня 2017 року захисником були подані дві скарги на бездіяльність слідчого щодо неповернення тимчасово вилученого майна. Звернення було покликане захистити права Тиводара О. О. від протиправної бездіяльності представників органу досудового розслідування – Слідчого відділу Управління СБ України у Волинській області, зокрема, начальника даного відділу Олександра Хитрика щодо неповернення вилученого майна. Скарги не розглядалися близько чотирьох місяців, хоча згідно вимог ч. 2 ст. 306 КПК України мають бути розглянуті не пізніше сімдесяти двох годин з моменту надходження до суду.

Тим не менше, слідчий суддя Горохівського районного суду Шмідт С. А. ухвалою від 11.12.2017 задовольнив скарги захисника частково та зобов'язав повернути Тиводару О. О. негайно усе вилучене під час обшуків майно, окрім транспортного засобу марки "BMW" модель "X5". Відповідно до ст. 309 КПК України вказана ухвала слідчого судді не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Таким чином, майно, яке слідчий суддя зобов'язав негайно повернути, незаконно перебуває у володінні органу досудового розслідування та/або в інших осіб, яким це майно могло бути передане останнім. Це саме те, про що сторона захисту стверджувала з самого початку.

В цілому, зі слів Матвіїва, весь хід так званої "Справи Тиводара" побудований на численних грубих порушеннях законодавства з боку органу досудового розслідування та, відповідно, за покривання цих порушень з боку процесуальних керівників - окремих прокурорів прокуратури Волинської області. Зокрема, але не виключно, мали та мають місце порушення пов'язані із завідомо незаконним затриманням (позбавленням волі); неповідомленням про підозру, з додержанням встановленого законом порядку; порушенням права на захист; порушенням права власності; протиправним обмеженням свободи пересування (неповернення паспорту зі зберігання); перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (із заподіянням тілесних ушкоджень одному з фігурантів провадження) тощо.

Окремо слід зазначити, що з моменту подання 01.12.2017 на адресу Управління ДМС у Волинській області повторної заяви про негайне повернення Тиводару О. О. закордонного паспорта станом на 12.12.2017 будь-якої відповіді не одержано, документу протиправно не повернуто.

Нагадаємо, затримання Олександра Тиводара відбулося 8 серпня 2017 року на підставі сфальсифікованого кримінального провадження. 10 серпня Олександра Тиводара було звільнено в залі суду, з обранням запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

10 жовтня 2017 року з Олександра Тиводара було знято «електронний браслет», а вже 9 листопада слідчий суддя зобов'язав прокурора Волинської області негайно повернути йому вилучене під час обшуку майно, яке не було зазначене слідчими УСБУ у Волинській області в жодному процесуальному документі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus