USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Організації Анонімних алкоголіків Волині – 22 роки

1 Серпня 2011 15:22
З нагоди 22 річниці від моменту створення в Луцьку першої групи анонімних алкоголіків у місті 30-31 липня пройшов форум «Залишайся тверезим з любов’ю».
На форум з’їхалися учасники з 29 міст України, Польщі, Білорусії, Росії і навіть Сполучених штатів Америки.
Крім того захід відвідали представники громадських організацій, які представляють інтереси родичів анонімних алкоголіків та анонімних наркоманів.
Організація виникла в обласному центрі в 1989 році і нині складається з вісьмох груп в Луцьку та однієї групи в місті Ківерці. Ні реєстрації, ні статистики учасників групи не ведуть, однак як розповідають її учасники, в середньому одну групу відвідують 10-15 людей. Функціонують групи за допомогою добровільних пожертв, які йдуть на оренду приміщень, літературу, каву-брейки.
Такі групи покликані допомогти алкоголезалежному справитися з пристрастю до спритного. Серед учасників групи – лише люди, які мають проблеми з алкоголем. Ні психологи, ні лікарі з хворими не працюють.
Програма діє на основі взаємопідтримки, поваги та налічує 12 кроків-принципів боротьби з хворобою. Чи не найголовнішим принципом є умова визнання себе алкоголіком та повна відмова від вживання спритних напоїв.
«Алкоголізм не виліковний, це захворювання, яке прогресує. Якщо людина вже має цю хворобу, то вона не зможе її повністю подолати. Справа в тому, що якщо алкоголік не має відчуття міри і якщо після відмови від спиртних напоїв навіть протягом тривалого терміну спробує хоча б легкий алкогольних напій - він не зможе зупинитися. Тому треба взагалі не вживати», - коментує один з членів АА Ігор.
Кроки програми пов’язані з вірою в Бога, однак як пояснюють учасники груп визначення поняття Господа, церкви кожен вибирає для себе сам.
Протягом форуму стало відомо, що деякі його учасники повністю відмовилися від алкоголю і є абсолютно тверезими протягом 22 років. Були на зібрані і такі, строк тверезості яких сягає лише один день. Однак, саме таких учасників публіка вітала найгучнішими аплодисментами. Адже саме новачки потребують найбільшої підтримки.
«Я пам’ятаю як зараз той день, коли сам стояв, як ви. В такі моменти в мене навертаються сльози…В той день вирішилося моє життя. Вам буде дуже нелегко. Я знаю точно, що ви відчуваєте, що ви переживете. Я вам вдячний за такі миті, бо ви даєте мені розуміти звідки я пішов», - звернувся до новачків анонімний алкоголік Борис, котрий вже не п’є протягом 18 років.
Учасники форуму розповідають, що за роки існування груп у Луцьку хворобу усмирили декілька тисяч людей. Однак, згідно з приблизною статистикою США, людей, яким допомагає програма – близько 50%, 25% час від часу зриваються, а ще 25% не можуть узагалі справитися з хворобою.
Окрім цього представники груп анонімних алкоголіків помічають тенденцію до збільшення алкоголізму серед молоді, яким по 25-27 років. Не виключенням є жінки, яких нині у групах АА – близько 30 %
Довідково:
АА складається з чоловіків і жінок, які втратили здатність стримувати свою тягу до спиртного і у яких в результаті пияцтва виникли всілякі ускладнення. На зборах АА, які бувать різними за устроєм, алкоголіки, що виступають, розповідають про те, до чого їх довело пиятство, що вони робили, щоб позбавитися цієї хвороби та як вони живуть тепер. Зв’язатися з луцьким осередком організації можна за телефоном 29-14-67 або на сайті http://aa.org.ua/groups.php#3


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Міля Показати IP 1 Серпня 2011 18:06
Хорошу справу роблять люди, не то що популісти депутати памятники за чужі гроші ставлять.
аа Показати IP 1 Серпня 2011 19:01
во всем мире насчитывается около 3 млн. членов АА в 120 странах... мощное общественное движение, совершенно открытое для всех...
АБОРОВХ Показати IP 1 Серпня 2011 22:39
"Алкоголізм не виліковний"-тоді всі дорослих повинна бути на лікарняному і мати хоча б третю, або длугу групу інвалідності, "а ще 25% не можуть узагалі справитися з хворобою",- повинні бути інвалідама першої групи. А хто хоча б раз отримав лікарняний по причині "хвороби"-алкоголізм? Щось тут не те.
Альбатрос Показати IP 3 Серпня 2011 01:54
Цукровий діабет теж невиліковний, але дотримуючись певних правил, людина може прожити досить часу з цією хворобою. Так і з алкоголізмом - на групах АА мене вчать правил, які допомагають жити з цією хворобою. А ті,хто не може справитися з цією хворобою, теж перестають пити. На цвинтарі...
Лана Показати IP 6 Червня 2013 14:21
27 -28 липня відбудеться Святковий Форум знагоди святкування 24-ї річниці заснуванння Спільноти Анонімних Алкоголівів в м. Луцьку за адресою пр. Відродження,24 (готель "Профспілковий"). Початок о 12.00. Кожен, хто бажає може бути присутнім.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus