USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Особняки та мільйони в банках: журналісти розповіли про розкішне життя заступниці глави НБУ

11 Грудня 2019 17:52
Заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова живе в незадекларованому особняку на столичних Осокорках. Вартість такої нерухомості в цьому районі стартує від 125 тисяч доларів.

Зазначається, що вказаний будинок побудований на березі Дніпра, з порушенням чинного законодавства. Про це йдеться в матеріалі «Стопкора», передає УНІАН.

«Цільове призначення землі, де знаходиться цей будинок, – під садівництво та випас худоби. Це подвійне порушення законодавства. По-перше, це незаконно побудований будинок. По-друге – недекларування проживання в незаконному будинку», – прокоментував дану інформацію правозахисник ГО «Стоп корупції» Роман Литвин.

Крім того, ще один котедж площею майже 300 кв. м. Рожкова будує в селі Мархаловка, у Васильківському районі під Києвом. У декларації будинок поки вказаний як об’єкт незавершеного будівництва.

Читати ще: Заступник голови Нацбанку літає звітуватися до Москви? Розслідування

Серед іншої нерухомості Рожкова вказала квартиру на 100 кв м у Києві, якою володіє наполовину з батьком, і два гаражі в столиці. При цьому свого автомобіля, згідно з декларацією, у чиновниці немає. Задекларована Honda CR-V 2008 року випуску зареєстрована на матір або родичку Рожкової Любов Новицьку.

Крім елітної нерухомості заступниця голови НБУ володіє колекцією наручних годинників преміум-брендів: Chopard, Antoine Preziuso (вартість годинників стартує з 5 тисяч швейцарських франків). В колекції є оздоблені дорогоцінним металом Omega за 228 тисяч гривень та Ulysse Nardin з діамантами за 260 тисяч.
На банківських рахунках і готівкою Рожкова зберігає 7,5 млн грн. У 2018 році офіційна зарплата чиновниці досягла 3,3 млн грн.

«Близько 125 тисяч доларів за актуальним курсом. Для порівняння, річний дохід глави Федеральної резервної системи США Джерома Павелла становить 179,7 тисяч доларів», – пише видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Льоня Показати IP 11 Грудня 2019 18:10
Конфіскувати все
!!! Показати IP 11 Грудня 2019 20:28
Українець 26 незадекларованх айфонів в штанах через кордон віз і відгребе на всю катушку, а цій трудягзі нічого не буде. І взагалі звідки такі зарплати в держустановах?
спостерігач Показати IP 11 Грудня 2019 21:48
Звідки такі зарплати в держустановах? З нашого бездонного бюджету....
Небайдужа Показати IP 12 Січня 2024 16:33
Треба зробити зарплати всіх чиновників на держслужбі і директорів підприємств зробити прямопропорційною до мінімальної зарплати українця, наприклад 10мінімальних, за велику нагрузку і відповідальність на посаді. Тоді стимул буде людям відповідну заплату платити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus