USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Перейменування Володимира-Волинського винесуть на громадське обговорення

14 Червня 2018 19:56
Питання перейменування Володимира-Волинського підняли в черговий раз. Активісти вимагають повернути місту історичну назву. Міський голова підтримав відповідне звернення молодіжної ради.

Про це повідомляє БУГ.

12-го червня на черговому засіданні молодіжної ради при виконавчому комітеті Володимир-Волинської міської ради розглянули питання, яке неодноразово порушувалось, щодо повернення місту історичної назви Володимир.

Аргументували свій погляд тим, що назву Володимир-Волинський місто отримало у 1795 році під час приєднання до Росії у якості повітового міста новоутвореної Волинської губернії.

«Досить послуговуватися тією назвою, що була покликана стерти історичну пам’ять нашого народу і яку обрали великоімперські царі Російської імперії, найгірші представники якої, сьогодні в чергове хочуть позбавити нас права самостійно вирішувати свої долю», – зазначили на засіданні ради.

Як відомо, назва Володимир існувала майже 9 століть від початку заснування міста. Представники молодіжної ради вважають, що напередодні величного ювілею – 1030 річниці літописної згадки про заснування древнього Володимира, йому необхідно повернуту історичну назву, що була отримана волею хрестителя України-Русі – Святого Володимира Великого.

Молодіжна рада звернулася до міського голови Петра Саганюка та виконавчого комітету міськради з клопотанням про створення робочої групи з питань підготовки та проведення заходів, спрямованих на повернення місту історичної назви Володимир, до складу якої включити представників молодіжної та громадської ради, представників інститутів громадянського суспільства, ЗМІ, духовенства, інтелігенції тощо.

Голова ради з питань молодіжної політики Максим Климюк розповів, що

мер підтримав відповідні клопотання та звернення і дав вказівку разом з виконавчим комітетом готувати склад робочої групи по даному питанню.

Протягом двох місяців панують провести широке громадське обговорення питання перейменування міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Запитання Показати IP 14 Червня 2018 20:16
Активісти оплатять витрати ?
АНАТОЛЬ Показати IP 14 Червня 2018 20:30
Я проти
Всезнайко Показати IP 14 Червня 2018 20:32
А може взагалі слово Володимир забрати, бо ніби на честь Путіна...?
Анонім до Всезнайко Показати IP 14 Червня 2018 22:47
слово Волинський забрати, слово Володимир забрати, буде місто з нульовою назвою?
А діти Показати IP 14 Червня 2018 22:18
Володимира,.Всеволод Володимир Волинський чи Позвидз Вололодимир Волинський шо на таку єрунду скажуть.
я за! Показати IP 14 Червня 2018 22:45
Ми такі багаті що можем собі дозволити міняти назви міст, а більше нам нема чого робити, вже все перероблене, процвітаємо. Ще одне місто знаю, Новоград-Волинський, там теж треба забрати "Волинський"
котигорошко Показати IP 14 Червня 2018 23:58
був сотні років Володимир...а ттепер давайте гадати ...волинський чи ще там якось...а хто буде гадати ...вироджене племя . Та і яка їм різниця ...їм би ковбаски...
васько василенко Показати IP 15 Червня 2018 01:24
1. головне по-бильше трискотни..... 2. языком болтати не лопатою на поли копати... 3.володимир.ладомир. и прочая прочих..хай народ язиком трискотить а влада смиеться....
ДАВНО ПОРА! Показати IP 15 Червня 2018 09:01
Все правильно! Треба повернути старі назви. Ковель-Ковле, Луцьк-Лучеськ. И обласний центр перенести до Ковеля.
ан Показати IP 15 Червня 2018 10:11
якшо активісти оплатять усе то нехай роблять. .Володимир Волинський гарна назва. Краще з корупцією боріться, активісти!!!
Василь Показати IP 17 Червня 2018 02:45
боти вгамуйтесь!!! скоро московія розвалиться! витрачайте оплаченй Pussy-ним час на утримання Уралу, Карелії та Курил... а Русь-Україна відроджуєтья і стає успішною частиною Европи! це сталий рух вперед. і не дозволяйте собі вказувати, що кому робити з поверхневою радянською освітою... повністю підтримую активістів...
Сергій Показати IP 23 Червня 2018 01:53
А малороси все не можуть заспокоїтись і вдовольнитися грошима... місту повернути назву Володимир!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus