USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бійців з Волині вчитимуть лише 10 днів

19 Червня 2014 21:14
Волинян, які добровільно записалися до батальйону територіальної оборони, збираються вчити лише 10 днів. Тоді, як до параду завжди готували місяць. Про це інформує ТСН.

Зі слів командира першого волинського батальйону територіальної оборони Сергія Козака, 10 днів на підготовку добровольців це - дуже мало, адже навіть на підготовку до параду відводилося 30 днів. Каже, місяць муштрували людей. "Особисто я і офіцери батальйону не хочуть повторення того, що було з військовими 51 бригади, коли не підготовлених людей відправили туди", - додає командир.

Оборонівці вимагають збільшити термін навчань хоча б до трьох тижнів. Генштаб наразі відмовчується.

Нагадаємо, що добровільно до батальйону територіальної оборони записалося більш як півтисячі волинян. З обласного бюджету на закупівлю засобів захисту та утримання батальйону вже виділили три мільйони гривень.

Більшість добровольців, у разі потреби, готові виїхати на бойові завдання і за межі свого регіону. Але боєздатність територіального формування поки що - низька, і зброю ще теж не встигли пристріляти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
НОНА Показати IP 19 Червня 2014 21:38
Командир батальйону Козак видно не фахівець військової справи коли порівнює підготовку до бойових дій з підготовкою до параду. При підготовці до б/д головне одиночна підготовка солдат та польовий вишкіл підрозділів,а при підготовці до параду сторйовий вишкіл. Для нормального польового вишколу батальйону достатньо 10 днів. Солдат 51 бригади під Волновахою згубила відсутність досвіду командирів та особиста безпечність, люди не зрозуміли, що вони вже перебувають на війні, а там вбивають. Доки на Україні не наведуть порядок з формуванням військових підрозділів, доки кожна область буде формувати власні батальйони на зразок паризанських загонів буде бардак і будуть невиправлені бойові втрати.
НЕЛУЧАНИН до НОНА Показати IP 19 Червня 2014 23:36
я бачу, НОНА - великий спеціаліст у військовій справі. так от, шановна , за 10 днів будь-яка людина навіть не навчиться нормально стріляти із одного виду зброї, а в сучасному бою солдат повинен вміти стріляти щонайменше із 5 видів стрілецької зброї на землі та з бронетехніки , вміти стріляти із штатної зброї бронетехніки, ПЗРК, знати основи і мати навики тактики ведення бою у різних умовах (поле, ліс, населений пункт), знати елементи та мати навички польової розвідки, маскування, ведення радіопереговорів, постової служби для захисту місця дислокації, мінування та знешкодження мінних полів, основам виживання у польових умовах. ВИ СТВЕРДЖУЄТЕ, ЩО ЦЬОМУ МОЖНА НАВЧИТИ ЗА 10 ДНІВ ?
свідок до НОНА Показати IP 20 Червня 2014 09:08
скрізь всі твої коменти мають лише негативні відгуки - час задуматись...
Дід Панас Показати IP 19 Червня 2014 22:12
коментар було видалено
Дід Панас до Дід Панас Показати IP 20 Червня 2014 01:14
10 днів досить? відправляйте їх одразу ж з гробами.
Ярема до Дід Панас Показати IP 20 Червня 2014 09:59
діду, ви краще тут не "умнічайте" зі своїм чорним юмором, а йдіть у військо тай там давайте свої поради, якщо правда вони комусь стануть у пригоді
бу Показати IP 19 Червня 2014 22:14
коментар було видалено
Параска Показати IP 19 Червня 2014 22:30
Генштаб на передову і бажано без обмундирування ,з рогатками буде саме те ,що треба!!!!!!
Бандерівка до Параска Показати IP 19 Червня 2014 22:58
Я З ВАМИ ЗГІДНА
До редації Показати IP 19 Червня 2014 22:38
коментар було видалено
Сергій Козак до Нона Показати IP 20 Червня 2014 00:08
Можливо я і не фахівець військової справи (звільнився в запас після 20 років служби у внутрішніх військах). Але зараз я командир цього батальйону і несу відповідальність за кожного з них: живу разом зі всіма, харчуюся тим, що і всі, бігаю вранці на зарядці разом зі всіма і на заняттях в полі разом з ними. Так само зі мною служать і виконують свої обовязки всі офіцери батальйону, яких поважаю я і поважають солдати, сержанти. Мене найменше цікавить думка якогось там Нона - тому, що коментар писала особа чоловічої статі, яка обізнана з армійською термінологією. Для мене основним критерієм оцінки було і є - це думка моїх підлеглих. Коли вони мені скажуть, що я для них не командир і не авторитет, тоді я прийму відповідне рішення і дам оцінку собі сам. В даній ситуації я не збираюся рапортувати про готовність підрозділу, а буду використовувати кожен день для підготовки і себе і особового складу. Маю честь... є
Просто НОНА, швидше за все, 2-3 рази з Гузьом їздила в ліс окопи рити... От їх там і "навчили" азам військової справи! Вони круті-круті там в камуфляжці і бєрцах бігають, а вечорами співають повстанських пісень. Такі то справи.
гсть Показати IP 20 Червня 2014 01:45
Не бувають террористами десятки тисяч на своiй землi.Треба вирiшувати полiтичними методами,а не вiйськовими.
мама Показати IP 20 Червня 2014 08:40
Всі у військоматі били в груди, і Бондарук , і Дрижанков, і Галак , що Тро на Волині це суто Волинський батальйон, а тут знов брехня!!!! .Кинули хлопців. Брехня кругом!!! Як ми з такою брехнею ідемо у Європу.
АТО Показати IP 20 Червня 2014 09:06
Так казали, що тероборона це формування місцеве і нікого на Схід відправляти не будуть! А тут виходить, що київська влада вже просить повернути їхній батальйон зі Сходу і наші готуються до відправки на Донбас, то знову брешуть?! Скільки можна???!!!
Сестра Показати IP 20 Червня 2014 10:31
Молодець командир С.Козак. Відстоюй наших хлопців. Справжній, мужній і мудрий командир не відправить хлопців на смерть,нехай вчатся ще. А нашу Волинську землю хто буде захищати?????? Хто може сказати як розгорнуться події далі.???? Хай краще звернуть увагу на біженців.Жінки і діти зрозуміло треба посилити, забезпечити і.т.д , а чоловіки хай підтягуються в наші батальйони і їдуть захищати свій регіон, а то виходить НАШІ чоловіки, брати, сини і на МАЙДАНІ і на СХОДІ гинуть. Якби менеше там мітенгували, що так хочуть до Росії, то ненакликали тої біди.
мама Показати IP 20 Червня 2014 14:34
Це треба іти у воєнкомат і плюнути всім у очі . За брехню!!! Для чого так підставляти хлопців і їхні сім'Ї??????????????
Анонім до мама Показати IP 20 Червня 2014 23:10
ТАМ НЕ ТІЛЬКИ ПЛЮВАТИ ТРЕБА , А ВЕСЬ ВОЄНКОМАТ на Схід посилати.
НОНА Показати IP 20 Червня 2014 17:37
Для обізнаних пояснюю, що в військовому підрозділі згідно штату для кожної посади передбачена відповідна особиста зброя, крім того в підрозділі є групова зброя і кожен військовослужбовець зобовязаний вправно володіти особистою зброєю та груповою зброєю як, що він належить до розрахунку даної групової зброї. Для командира основне не бігати з своїми підлеглими, а вчити їх діяти згідно військової штатної посади, а авторитет командира визначається здатністю підпорядкованого підрозділу виконувати завдання згідно бойового призначення. Це ази військової науки і написані вони кровю солдат і офіцерів і хто цього не розуміє просто дурень.
НЕЛУЧАНИН до НОНА Показати IP 20 Червня 2014 19:56
ноночка. ти книжок розумних начиталась. а життя зовсім інше. війна - тим більше. коли вбьють чи поранять гранатометчика або снайпера, то ти будеш чекати, коли іншого пришлють, чи візьмеш його зброю і будеш стріляти ? а тобі відомо, що бойовики володіють І МАЮТЬ ДОСВІД застосування будь-яких видів зброї і носять як мінімум два-три види. то хто має більше шансів перемогти - бойовик чи зелений солдат, який пару днів тому навчився стріляти ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus