USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Почесних громадян міста Луцька» обиратимуть по-новому

26 Червня 2013 14:42
Про внесення змін до положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька» дискутували сьогодні у міськраді.
Рішення прийняли із відповідними змінами та доповненнями під час 42-ої сесії Луцької міськради 26 червня.
Доповідачем з цього питання був секретар Луцькради Григорій Пустовіт. На його думку, зміни у новий проект Положення мають бути внесені не лише технічного характеру, як от заміна старих назв структурних підрозділів Луцькради, але й суттєвіші, що стосуються обговорення кандидатур на присвоєння цього почесного звання.
За словами Пустовіта, існуюче Положення потребує змін передовсім тому, що поважних громадян не потрібно публічно обговорювати на сесіях. Також, на переконання секретаря Луцькради, це питання повинні вивчати та надавати свої рекомендації різні комісії, а не лише одна постійна комісія міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.
Однак Секретаря Луцькради не підтримав депутат Богдан Шиба, адже він переконаний, що питання це слід розглядати на сесії, а не тихо між собою вирішувати, хто найдостойніший.
Керівник фракції «Партії регіонів» Іван Смоленг має зовсім іншу думку й погодився щодо неетичності обговорювання кількох кандидатур на сесії, він вважає, що депутати повинні взяти приклад із сусідньої Польщі, де подається на затвердження депутатів одна кандидатура, яка є узгодженою. І її досягнення ніхто не ставить під сумнів.
Позафракційний депутат Андрій Осіпов взагалі запропонував, щоб кандидатури на звання Почесного громадянина міста Луцька могли висувати лише громадські організації, а також трудові колективи, без участі у цій процедурі міського голови Луцька. «Свободівець» Юрій Вега переконаний, що цілком нормальною практикою буде присвоєння цього почесного звання двічі на рік.
У результаті дискусій депутати таки домовилися внести технічні зміни щодо застарілих назв структурних підрозділів міської ради та обговорювати кандидатури на присвоєння звання «Почесний громадянин міста» на кожній з постійних депутатських комісій, щоб заздалегідь визначитися з висування конкретної кандидатури на розгляд сесії міської ради.
Як повідомив у коментарі «Волинським Новинам» секретар Луцькради Григорій Пустовіт, він дуже задоволений тим, що питання викликало жваві дискусії у залі, що депутати надали свої пропозиції щодо покращення Положення.
Найголовнішим у новому порядку присвоєння цього почесного звання вважає те, що тепер усі депутати зможуть брати участь у визначенні кандидатур, а також те, що не буде більше публічного обговорення людей, які є шанованими у Луцьку.
Довідково:
Звання почесного громадянина присвоюють лише один раз на рік. Цьогоріч депутатам на розгляд запропонували три кандидатури: скульптора Миколи Голованя, колишнього керівника тролейбусного управління Луцька Володимира Марушкіна та журналіста, письменника й громадського діяча Андрія Бондарчука.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus