USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Покрова може стати державним святом

26 Березня 2013 11:39
Зробити Покрову державним святом та не святкувати 2 травня пропонує опозиція.

Про це повідомляє «ТСН».

Українці можуть отримати вихідний 14 жовтня. Представники фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Володимир Яворівський та Василь Пазиняк підготували законопроект про запровадження нового свята. Депутати пропонують внести зміни до 73 статті Кодексу законів про працю. Новація має встановити у церковне свято Покрови Богородиці, котре відзначається православними та греко-католиками, День українського війська. «Пресвяту Богородицю благоговійно шанувало українське козацтво», - йдеться у супровідній записці.

«Церква на Січі завжди була Покровською, а образ Богородиці вінчав козацькі хоругви та штандарти. Українська повстанська армія за офіційну дату свого створення взяла 14 жовтня, аби віддатись волі Божій і заступництву Діви Марії, підкреслити спадковість поколінь воїнів, що ревно боролися за Україну», - мотивують ініціативу її автори. Також документ пропонує виключити з переліку святкових днів 2 травня.

«День міжнародної солідарності трудящих у переважній більшості країн Європи та республік колишнього Радянського Союзу святкується один день або не відзначається взагалі. В Україні ж його святкують два дні», - пояснили представники «Батьківщини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
жора Показати IP 26 Березня 2013 12:01
все мы в шоколаде и других дел у нас не осталось как занятся праздниками-да*ны
ірина Показати IP 26 Березня 2013 15:35
а я повністю підтримую.
TFA Показати IP 26 Березня 2013 16:44
Хай залишається вихідним 2 травня, людям картоплю теж треба садити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus