USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поляк розповів, у чому полягає загроза Майдану

20 Грудня 2013 07:01
У Польщі досі багато хто не розуміє, що відбувається на Майдані у Києві. Про це під час дебатів у Луцьку розповів журналіст видання Eastbook.eu.

Головний редактор розділу «Партнерство для культури» видання Eastbook.eu Томаш Пєхал під час громадських дебатів «На шляху до Європейського Союзу», що відбулися 19 грудня у Луцьку, розповів, що хотів би показувати полякам події на Майдані, як процес об’єднання українців.

«Ми часто забуваємо, що це не тільки політика, це - люди, які вийшли висловити свою думку, тому що не можуть бачити те, що діється в сучасній Україні. Там можна побачити людей з різних верств суспільства, підприємців, пенсіонерів, дехто приїздив на декілька годин перед початком робочого дня, щоб щось зробити для Майдану», - розповів Томаш Пєхал, який значний період часу провів на Майдані у Києві та навіть постраждав під час спроби розгону мітингувальників.

Повернувшись після спроби розгону Євромайдану у Польщу, він побачив, що там небагато людей розуміють, що відбувається в Україні. З його слів, дуже довго у Польщі були переконані, що це лише Євромайдан, але це вже Майдан за свободу.



«Багато людей казали, що це вже не боротьба за Європу, а за те, щоб Україна залишилася Україною. Проблемою є те, що багато західних ЗМІ отримують інформацію від російських інформаційних агентств, які значно занижують оцінку кількості людей, які вийшли на Майдан. Ще одна проблема – що буде в близькому майбутньому, цього не знає ніхто. Я там бачив людей, які стояли дуже довго і стоятимуть ще довше – підприємців, афганців, козаків, студентів», - розповів журналіст.

На його думку, Майдан є великою подією в українському суспільстві. Томаш Пєхал протягом останніх чотирьох років часто приїздить в Україну і бачить, як швидко тут розвивається громадянське суспільство.

«Майдан також створив загрозу, тому що тепер влада знає, хто в Україні найактивніший. Коли я спілкуюся з представниками студентської координаційної ради Майдану, мені розповідають, що їх викликають в прокуратуру, також викликають у прокуратуру журналістів», - зазначив журналіст.

З його слів, зараз у Польщі є навіть заздрість до українців, не щодо подій, а щодо людей, які настільки близькі один до одного. На думку журналіста, організувати щось подібне у сучасній Польщі нереально.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus