USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Порятунок Шацьких озер, очисні споруди та контейнери: на Волині затвердили новий перелік природоохоронних заходів

29 Жовтня 2019 23:29
Боротьба з обмілінням Світязя, очисні споруди, реконструкція водозабору та закупівля сміттєвих контейнерів: новий перелік природоохоронних заходів затвердили в облдержадміністрації.

Про нову редакцію Переліку природоохоронних заходів, що фінансуються у 2019 році за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища йдеться у розпорядженні тимчасового виконувача обов’язків голови Волинської ОДА від 25 жовтня.

Зміни до переліку внесли, врахувавши висновки постійних комісій обласної ради з питань екології та раціонального використання природних ресурсів та з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Нагадаємо, йшлося про перерозподіл коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2019 році, зважаючи на стан освоєння субвенції. Так, не всі громади в області планували освоїти кошти цього року. Тому, щоб дати можливість здійснити природоохоронні заходи іншим громадам, пропонували перерозподілити 962 тисячі гривень. Зокрема, від 750 тисяч гривень, запланованих на реконструкцію очисних споруд у селищі Рокині, відмовляється Княгининівська ОТГ, 157 тисяч, запланованих на капітальний ремонт меліоративних каналів, знімуть з Дубечененської ОТГ, 55 тисяч не зможуть освоїти у Любешівському районі. Натомість пропонують спрямувати 100 тисяч гривень Маневицькій селищній раді на придбання сміттєвих контейнерів, 100 тисяч – Гута-Боровенській ОТГ, 150 тисяч – Боратинській ОТГ, 250 тисяч – Шацькій райдержадміністрації на здійснення коригування проектно-кошторисної документації щодо каналізування населених пунктів навколо озера Світязь. Ще 150 тисяч передбачать на розробку концепції програми збереження Шацького поозер’я (наукове обгрунтування).

Отже, загальний обсяг видатків становитиме 6,41 мільйона гривень. На природоохоронні заходи за рахунок цільових фондів витратять 3,484 мільйона, зокрема: 1,984 мільйона – на реконструкцію селищного водозабору в селищі Люблинець Ковельського району (завершення робіт), 1,2 мільйона – на розроблення Регіонального плану управління відходами у Волинській області до 2030 року, 150 тисяч – на розробку концепції Програми збереження Шацького поозер’я (наукове обгрунтування).

Субвенція з обласного бюджету місцевим бюджетам на виконання природоохоронних заходів визначена у розмірі 2,926 мільйона гривень. З них 405 тисяч витратять на реконструкцію каналізаційних очисних споруд у селищі Цумань Ківерцівського району, 393 тисячі – на нове будівництво очисних споруд продуктивністю 200 метрів кубічних на добу в селищі Мар’янівка Горохівського району, 250 тисяч – на проведення коригування проєктно-кошторисної документації та експертизи по об’єктах будівництва, що відносяться до природоохоронних і реалізуються в Шацькому районі в рамках великого інфраструктурного проєкту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь», по 150 тисяч – на придбання спеціального обладнання для екологічного безпечного роздільного збирання ТПВ на території Жидичинської та Боратинської ОТГ, 144 тисячі – на поточний ремонт водовідвідної мережі та здійснення заходів щодо запобігання підтопленню, облаштування і очистка каналів та водойми в селі Доротище Ковельського району, 128 тисяч – на придбання спеціального обладнання для екологічного безпечного роздільного збирання ТПВ на території Шацької селищної ради, 100 тисяч – на виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво очисних споруд селища Торчин, 100 тисяч – на здійснення заходів із захисту від підтоплення села Дерно Дернівської сільської ради Ківерцівського району, по 100 тисяч – на Придбання спеціального обладнання для екологічного безпечного роздільного збирання ТПВ на території Любешівської ОТГ, Маневицької селищної ради та Гута-Боровенської ОТГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus