USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Проблема туберкульозу на Волині: держпрограми не виконуються

16 Жовтня 2014 12:47
Обласна рада звітує, що цього року державні програми мали б покрити 100% від потреб лікарських засобів. Втім, волинські медики неодноразово наголошували, що є великі проблеми з нестачею ліків, вакцин та тестів для виявлення і профілактики туберкульозу.

Про це йшлося під час круглого столу на тему «Чи доступні волинянам якісні медичні послуги?», який відбувся в Луцьку, в редакції газети «Волинь-нова» сьогодні, 16-го жовтня.

Як інформує обласна рада, у 2014-му році діючими державними програмами передбачено покриття 100% потреб у лікарських засобах та виробах медичного призначення.

Однак медики краю розповідають про зовсім іншу ситуацію. Державні програми виконані не були.

Як повідомлялося, на Волині існує катастрофічна нестача вакцин від туберкульозу, кору та інших хвороб, оскільки Міністерство охорони здоров’я не закупило вакцини. А в Луцьку, говорять лікарі, - епідемія туберкульозу: за 8 місяців цього року захворіло 103 особи. Торік за цей період зареєстрували 73 хворих. Побільшало в області захворювань на туберкульоз і серед дітей. Окрім того, медики фіксують, що від цієї недуги збільшилася смертність.

Нагадаємо, нещодавно у Луцьку оновили дитяче протитуберкульозне відділення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2014 13:25
Так нема ж коли владі цією проблемою займатися. Тут головне, вибори, опалювальний сезон, післяопалювальний сезон, рівчак на кордоні вирити і т.д. А Ви тут із якимись епідеміями. Курс долару стабілізували - 12,95 - перемога. Дарма, що його ніде за такі гроші не купиш. Головне стабілізували.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus