USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Реконструкція у центрі Луцька: цьогоріч перекриють проспект Волі

7 Лютого 2017 14:05
Перекриття відрізка проспекту Волі від вулиці Шопена до вулиці Чехова не вдасться уникнути під час реконструкції та перенесення мереж.

Про це йшлося під час засідання круглого столу щодо пропозицій з реконструкції проспекту Волі 7 лютого у Луцьку.

Повідомили, що парковку на відрізку проспекту, де відбуватиметься реконструкція, планують облаштувати на технічній смузі, не зносячи бордюр. Деякі з дерев усе ж доведеться зносити.

Як пояснив директор департаменту ЖКГ Юрій Крась, не чіпаючи бордюрів, планують підняти рівень асфальту на частині тротуарів, щоб організувати паркування в окремих зонах на тротуарі, аби автівки не паркували на проїжджій частині, як зараз.

На запитання депутата міськради Тараса Шляхтича про те, чи парковка буде платною, перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев відповів, що проект реконструкції не передбачає, платними будуть парковки чи ні. Можливо, під час сесії міськради депутати ухвалять рішення про платне паркування на облаштованих майданчиках.

Своєю чергою, директор проектного інституту, який займався розробкою проекту реконструкції проспекту, Олександр Остапук, проспект Волі – магістральна вулиця, яку проект передбачає довести до ширини 12 метрів. Передбачали винесення усіх комунікацій. Зі слів проектанта, дорожній одяг втратив міцність, підземні мережі заіржавілі, безпека руху нині не забезпечена, на вулиці спостерігають сильну загазованість та постійні затори.

Він наголосив, що на проспекті заборонені стоянки, адже там немає де їздити транспорту. Якщо ж стоянки запроектувати, виникатимуть затори. Отже, на його думку, проектувати можна кишені для транспорту, але аж ніяк не стоянки. Дерева на вказаному відрізку проспекту він назвав «кактусами», що вже втратили цінність, адже гнилі та криві. Стоянки проектант пропонував перенести на вулицю Глушець, де багато вільного місця. Натомість на проспекті облаштувати тротуари та велосипедні доріжки.

Тарас Яковлев зауважив, що наразі, аби не збурювати громаду, вирішили залишити ширину проїжджої частини в існуючих межах. Видалятимуть лише насправді аварійні дерева. Обговорюватимуть проект у рамках ідеї, яку презентували на ескізах учасникам круглого столу.

Зі слів Юрія Крася, проспект скрізь перетинають мережі, які замінять на нові. Саме заміна мереж стане першим кроком реконструкції цьогоріч, тому для мешканців міста можуть виникнути певні незручності.
Депутат міськради Павло Данильчук зазначив, що не можна вважати проспект Волі магістральною вулицею, адже там розташовано багато житлових будинків. Тож для безпеки мешканців можна розглянути як варіант перенесення парковок на вулицю Глушець, або обмеження руху транспорту проспектом у години пік. Оскільки маршрутки створюють затори, варто думати, мовляв, над використанням тролейбусів.
Юрій Крась повідомив, що планують обмежити рух автомобілів на тротуари захисними пікулями. З його слів, поблизу педагогічного коледжу спробують розширити частину дороги, щоб зробити нормальний з’їзд до вулиці Глушець. Також розглядають варіант організації двостороннього руху на Тещиному язику. Він повідомив, що після обговорення протягом місяця повинен зробити відповідні напрацювання проектний інститут. За місяць-півтора буде готовим проект, за яким і здійснюватимуть роботи. За сприятливих погодних умов ніщо не заважатиме якнайшвидше продовжувати ремонт тротуарів.
Тарас Яковлев зауважив, що закінчити реконструкцію планують цього року – якщо у міському бюджеті будуть кошти і їх спрямують на загадану ділянку, будівельник впорається з роботами. Також він відзначив, що під час перекриття частини проспекту хотілося б, щоб «Луцькавтодор» якісно організував систему об’їзду, з інформаційними знаками, світловою ілюмінацією тощо.

Нагадаємо, що під час реконструкції оптимізують кількість тролейбусних зупинок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
котельня Карбишева Показати IP 7 Лютого 2017 14:52
Коли ви мене збираєтесь модернізувати ,а то на х......ню у вас гроші завжди є.
Юрій Показати IP 7 Лютого 2017 15:33
А ти свій мізок не пробував увімкнути, для власної модернізації?
Проспект Волі Показати IP 7 Лютого 2017 16:33
« аби не збурювати громаду, вирішили залишити ширину проїжджої частини в існуючих межах.»-якраз цим і збурюєте громаду. « на проспекті облаштувати тротуари та велосипедні доріжки.»-а що,велосипедів вже більше, як авто? Далі-«Депутат міськради Павло Данильчук зазначив, що не можна вважати проспект Волі магістральною вулицею, адже там розташовано багато житлових будинків.»-пан Данильчук бачив проспекти без житлових будинків??? Шановні депутати або робіть нормально,або не позортесь,закопуючи ґроші громади.
Анонім Показати IP 7 Лютого 2017 18:38
Які "надзвичайно розумні" депутати! Кожний архітектор.інженер.будівельник! А живемо ..аж страшно...Без таких депутатів булоб не гірше!
бе Показати IP 7 Лютого 2017 18:48
це вони там сидять і вирішують де і чий буде генделик і стоянка! адже "кармани" в них як провалля а взагалі то проекти роблять не депутати і не депутати мають вирішувати де має бути зупинка .перехід чи рости дерево! в них видно своі інтереси до того ремонту та реконструкціі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus