USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Рішення людське і правильне», – ресторатор про відновлення повноцінної роботи закладів харчування в Луцьку

14 Липня 2020 16:52
Аби зберегти робочу силу, не допустити трудову еміграцію молоді та мати можливість сплати податки в бюджети держави та міста, ресторатори звернулися до міської ради Луцька щодо дозволу на повноцінну роботу кафе та ресторанів у місті.

І, якщо раніше від облдержадміністрації на відповідні прохання ресторатори отримували лише відписки, то міська рада пішла назустріч бізнесу та підтримала прохання. Про це повідомив луцький ресторатор Роман Хорзов у фейсбуці.

Як повідомлялося, з 16 липня на території Луцька та Прилуцького старостинського округу закладам громадського харчування дозволили приймати відвідувачів у приміщеннях. Відповідне рішення депутати міської ради прийняли на сесії 14 липня.

«Приємно, коли бізнес чують і підтримують. Це не пост-лестощі. Цей пост – факт.

У пошуках підтримки та розуміння наш ресторанний актив звертався до представників облдержадміністрації, залучали навіть ініціаторів Української ресторанної асоціації, шеф-редакцію журналу «Ресторатор». Відповідь на звернення та листи була стандартно бюрократичною: «не на часі», «епідем-поріг», «розглянемо і повідомимо, але не зараз»…

Тим часом цифри такі, що до роботи в ресторанній сфері тільки нашої області залучено біля 50000 осіб. Це працівники закладів, компаній-постачальників, виробники с/г та іншої продукції, імпортери… 50000! Це більше, ніж 10 потужних заводів, яких стільки навіть немає в області!

І, якщо закрити завод, то це спричинить величезний негативний сплеск, а якщо не давати працювати сотням маленьких, то може й пронесе… мабуть, така деструктивна логіка.

Саме з аргументацією збереження робочої сили, недопущення трудової еміграції молоді, реалізацією можливості сплати податків в бюджети держави та міста ми і звернулися до міської ради Луцька, а саме до радника міського голови Ігоря Поліщука.

Зважаючи на досвід інших міст в Україні, які вже давно дозволили роботу закладів громадського харчування (в т.ч. і Львів, де епідситуація гірша за Волинь), а також глибоке розуміння ситуації керівним органом нашого міста, ми з колегами швидко знайшли підтримку і наше питання було винесене на сесію буквально протягом доби.

Я не хочу політизувати це питання, дивитися, чи «бореться місто з областю», чи ні. Тут рішення менеджерське, людське і правильне! За це і дякуємо!

Дуже сподіваюся, що ніхто не здогадається влаштовувати репресії з цього приводу, обкладати бізнес черговими перевірками і штрафами, використовуючи, як метод політичної боротьби.

Треба створювати і підтримувати, а не ламати і забороняти», - йдеться у дописі Романа Хорзова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Фф Показати IP 14 Липня 2020 17:18
Харзов, якесь не українське прізвище. Дивись не позаражай людей рехстораторе
Фу до Фф Показати IP 14 Липня 2020 19:37
Про людей вже по призвищах судите? Далеко так зайдете... Не хочеться писати чим це тхне, а то забанять... От від таких в Україні вся біда! То призвище не таке, то не так розмовляє, то вираз обличчя не такий...
Кулемет Показати IP 14 Липня 2020 17:59
Все правильно-треба працювати. Поки винайдуть вакцину, то більше людей повмирають зголоду якщо зупинити економіку. На всю область - 9 захворівших за добу. Без роботи в цьому бізнесі - 50 тис
Мурсель до Кулемет Показати IP 15 Липня 2020 08:12
9 захворівших написали бо так було треба, щоб рішення прийняти, це ж очевидно. Це ж який сюр вдумайтесь "рішення прийнято на дистанційній сесії міської ради", дистанційній, Карл!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus