USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Романюк розповів, як часто дзвонить мамі. ФОТО

16 Травня 2013 08:00
Понад 30 матерів отримали почесне звання Матері-героїні сьогодні, 15 травня, під час урочистостей, присвячених Дню матері та Міжнародному дню сім’ї у обласному музично-драматичному театрі.

Учасниць урочистого дійства розважали фольклорні колективи з Волині, виконуючи пісні, присвячені темі родини та материнства. Почесні звання вручили жінкам голова Волинської ОДА Борис Клімчук та луцький міський голова Микола Романюк.









«Я звертаюся з проханням передусім до молодих людей: любіть, шануйте своїх матерів, допоки вони живі, адже потім залишиться тільки йти до могили та подумки просити пробачення у Господа та у мами, за ті речі, які не зробив для матері. Для мене мама та Україна нерозривні. Це тотожні слова – Україна-мати, Ненька- Україна. Не можна вважати патріотом того, хто не шанує свою маму, сім’ю, адже голосом матері до нього звертається берегиня нашого життя. Сьогодні отримають звання матері-героїні матері, які виховали 5 та більше дітей, продовжують їх виховувати, стають мамами-бабусями, тещами, прабабусями, адже життя триває. Усе буде добре в Україні, якщо ми будемо згадувати їх не лише у ці травневі дні, а принаймні раз на день казатимемо їм теплі слова. І тоді не вмре України і слава, і доля, коли буде її величність - мама. Я вклоняюся усім матерям у цій залі та за її межами.
Спасибі вам за те, що ви – матері. Вважаю, що мама, яка народила 8 дітей та дала для держави 29 онуків, зробила для України більше, ніж той хто лише кричить і балакає про любов до України», - звернувся до присутніх Голова Волинської ОДА Борис Клімчук.



Він зазначив, що кількість дітей-сиріт у інтернатах зменшується, тому що їх забирають сім’ї, понад 85 відсотків цих дітей нині виховується в сім’ях. Це, мовляв, означає, що дух сім’ї, дух України живе.

Микола Романюк додав: «Щодня вранці, їдучи на роботу, я телефоную мамі. Вона мешкає недалеко від Луцька. І якщо я їй не передзвоню до 8.30, вона о 8.45 телефонує до мене. Я щаслива людина, тому що я досі - син. Дорогі матері, низький вам уклін за все що ви робити для суспільства, Волині та України. Без вас не було б життя на цьому світі»




Раїса Войтюк виховала 5 дітей, у родині є 11 онуків та 1 правнук

Фаїна Форманюк виховала 5 дітей та 13 онуків

«Моя мама, Антоніна Іванівна Мельник, виховала п’ятеро дітей. Усім нам дала вищу освіту, ми закінчили навчальні заклади з відзнакою. Батьки завжди дбали про нас, хотіли нас навчити мудрості, добрих вчинків. Вони вчили нас любити людей та свою країну, поважати людей. Я зараз мешкаю у Тернопільській області, мама мешкала на Волині із дітьми. Сьогодні їй 92 роки, наразі у неї близько 20 онуків та правнуків», - розповіла «Волинським новинам» дочка матері-героїні.


Нагороду для Антоніни Мельник отримала її дочка.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
11 Показати IP 16 Травня 2013 10:51
святі жінки- дай Боже їм здоров"я
Люба Показати IP 16 Травня 2013 11:34
Романюк такий молодець!!!!!!!!!!!! Ідеал чоловіка справжнього і батька теж

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus