USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Російські солдати грабують біженців на виїзді з Алеппо, - ЗМІ

22 Грудня 2016 12:33
Під час евакуації зі східного Алеппо мирні мешканці стикаються з проявами насильства та жорстокості з боку іранських та російських військових, що контролюють блокпости на виїзді з міста.

Про один з таких випадків розповів сирійський журналіст Монзер Етакі, який кілька днів тому покинув східне Алеппо в рамках евакуації, передає «Громадське».

«19 грудня ми отримали дозвіл на евакуацію, я захворів поки жив всі ці дні в машині, люди навколо палили свої речі, щоб зігрітись. Я потрапив в один з автобусів, але на одному з блокпостів російський офіцер забрав у мене ноутбук, дрон, камеру. Після цього нас відпустили, і ми доїхали до нейтральної території», - сказав він.

За словами журналіста, деякі повстанці досі лишаються в східному Алеппо разом зі своїми сім'ями.

«Але є ще деякі цивільні, які залишаються в Алеппо, вони хочуть бути евакуйовані разом із опозиційними бійцями, бо не довіряють росіянам та іранцям, які проводять евакуацію. Вони хочуть, щоб їх захистили, але ООН та Червоний Хрест, які спостерігають за евакуацією не можуть надати захист. Вони не можуть завадити арештам людей», - сказав він.

Як повідомлялося раніше, громадянська війна в Сирії, що тривала більше п'яти років і забрала життя чверті мільйона чоловік, підходить до кінця. На початку грудня урядові війська Башара Асада і його союзника Володимира Путіна захопили місто, супроводжуючи захоплення винищенням цивільних.

Нагадаємо, що у помсту за скоєні звірства в Алеппо на відкритті виставки в Анкарі застрелили посла Росії Андрія Карлова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Офицер Показати IP 22 Грудня 2016 13:19
" забрав у мене ноутбук, дрон, камеру"- він розвідник
а Показати IP 22 Грудня 2016 13:32
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus