USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Російською мовою і з пам’ятником Леніну: українцям розсилають листівки-вітання від Порошенка

11 Січня 2019 21:36
Користувачі соціальних мереж повідомляють про масову розсилку новорічних привітань від Президента України Петра Порошенка, які вони знаходять у своїх поштових скриньках. Більшість з них – російською мовою, а на окремих зображений пам’ятник Леніну.

Так, мешканка Харкова розповіла, що серед отриманих листів виявила привітання від гаранта.

«На конверті вказані моє ім'я й адреса. Всередині - вітальна листівка з новорічними привітаннями, а знизу - підписи мера міста і президента. Мені здається, що це такий хід Порошенка, свого роду передвиборна агітація», - повідомила «Страні» вчитель однієї з місцевих шкіл пані Олена.
Примітно, що назву компанії на конверті листа вказано в тій частині, де зазвичай позначають відправника. В даному випадку нею виступає київська рекламна контора «Директ Технолоджи», яка виявилася в цьому питанні не дуже багатослівною.

«Так, наша компанія в інтересах свого клієнта, згідно з укладеним договором, здійснила розсилку вітальних листівок. Але більше інформації через її конфіденційність я не можу надати», - повідомили у рекламному агентстві.

Крім Харкова подібні привітання отримали жителі Дніпра й Чернігова. У всіх випадках стояли підписи очільників міст і президента. При цьому вітання для Харкова і Дніпра складені російською мовою, а ось для Чернігова – українською.
Цей факт виглядає особливо цікаво, враховуючи, що під час візиту на Рівненщину Петро Порошенко тим, хто спілкується російською мовою, порадив їхати в Росію і там нею розмовляти. Натомість вітання українцям в здебільшого російськомовних регіонах від президента надходять не державною мовою.

Як зазначають одержувачі поздоровлень, їхні адреси на конверт були приклеєні, а не вписані друкованим текстом. Такий факт може свідчити про те, що всі листівки були надруковані в Києві і розіслані в регіони, де вже на місцевому рівні приклеїли адреси одержувачів.

Цікавим є і той факт, що українці, які отримали листи, здебільшого мають причетність до сфери освіти та медицини. На своїй сторінці у Facebook привітання від президента опублікував доцент Харківського університету ім. Каразіна Віктор Кисіль, а ось чернігівський співрозмовник «Страни» повідомив, що новорічні листівки його родичі отримали ще 5 січня. Обидва вони - медпрацівники в міських лікарнях.

Учитель Тетяна Романова з Чернігова розповідає, що велика частина вітальних листівок була без конвертів, оскільки листівки вручалися особисто в руки.

«Вручали просто листівки, без конвертів, директорам шкіл, головним лікарям. У листівках були премії по 850 грн. Вчителі просто потім розписувалися за отримання премії готівкою. Тобто ситуація така: спочатку міськрада голосує за виділення премій вчителям і медпрацівникам до Нового року з міського бюджету, а потім з'являються ці листівки з готівкою та з зображенням мера».

Подібні привітання у соцмережах не викликали особливого захоплення, багато користувачів такий вітальний жест сприйняли як політичну рекламу, акцентуючи увагу на окремих деталях. Так, Telegram-канал юриста Андрія Портнова повідомляє про «особливості» вітальної листівки в Харкові.
«Друзі, повідомте хтось Порошенку, що на задньому плані цього дешевого маргінального піару зображений пам'ятник Леніну, який звідти знесений на підставі підписаного ним же закону про декомунізацію. Зараз треба вже тренуватися на тлі мавпи в клітці підпис ставити», - написав Портнов.
Особливо зацікавлені користувачі інтернет-мережі поцікавилися авторством картинки, яка зображена на титульний стороні листівки:

«Google вперто підказує, що цей милий сніговичок - з сайту Загальноросійської громадської організації «Всеукраїнське товариство інвалідів», - зазначив, своєю чергою, Дмитро Харченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus