USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що буде з квіткарями в центрі Луцька

26 Жовтня 2016 16:21
Квітковий ринок, перенесений тимчасово в сквер біля дитячої поліклініки, вже декілька років поспіль заважає місцевим мешканцям, на чиїй прибудинковій території вони торгують.

Про це стало відомо під час засідання 14 сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 жовтня.

Так, депутат міськради Микита Рабан поцікавився у секретаря міськради Юлії Вусенко щодо подальшої долі квіткарів у центрі міста. Та додав, що ця проблема особливо турбує підприємців та мешканців прилеглих будинків.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у самому «серці» обласного центру торговці квітами влаштували справжні війни за місце «під сонцем». Однак 20 липня стихійний ринок польових квітів по проспекту Волі ліквідували. Так, о 5:30 ранку інспектори відділу муніципальної дружини розпочали операцію із вилучення та демонтажу незаконних конструкцій. До слова, раніше виконком міської ради пропонував перенести ринок на перехрестя проспекту Волі та вулиці Чехова, а згодом на вулицю Глушець 41а, що неподалік обласної філармонії. Та квіткарі не погодилися, а лучани вкотре продовжують на них скаржитися.

У відповідь Микиті Рабану секретар міськради зазначила, що днями відбулася зустріч з квіткарями. На сьогодні там є лише 6 зареєстрованих підприємців, яким дозволили тимчасове розміщення у сквері на основі розпорядження у зв’язку з реконструкцією універмагу. Зі слів Вусенко, дирекція ЦУМу запевнила, що будівництво квіткового ринку вже на стадії завершення, і підприємці зможуть там працювати. Та чи захочуть вони туди перейти – невідомо.

«Квітковий ринок буде в ЦУМі, і є можливість туди його перенести. Але ми не можемо підприємців змусити туди переїхати. Проте в такому форматі, як зараз, далі квітковий ринок там бути не може. Це центр, поруч дитяча поліклініка, мами з дітьми могли б відпочивати в сквері», - пояснила вона.

Крім того, зауважила Вусенко, підприємців попередили, що треба вирішувати питання з їх розташуванням. Проте від них не надійшло жодних пропозицій про те, де вони хотіли б облаштувати ринок. Тому питання про подальшу долю квіткарів продовжать обговорювати, щоб досягти компромісу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
111 Показати IP 26 Жовтня 2016 18:39
А що буде з валючтчиками?
222 до 111 Показати IP 26 Жовтня 2016 20:10
Их тоже перенесут
Бугайчук- чук стук Показати IP 26 Жовтня 2016 20:09
Раніше їх кришувала міліція. Тепер ми з лапіним це реформа!!!
124 Показати IP 27 Жовтня 2016 17:03
бариги-валютчики, це життя по новвму.Навіть Палиця нічого не зміг зробити,а муніципали сільських баб гонять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus