USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що відбувається з економікою України, - волинський експерт

13 Березня 2014 08:00
«З економікою України ситуація складна, але не безвихідна. За умов правильних кроків, до кінця року ситуація може стабілізуватися. Збільшення доходів громадян буде відбуватися повільно з кожним роком»,- прогнозує завідувач кафедри державних фінансів, професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Микола Карлін.

Аналітичну оцінку щодо економічної ситуації в Україні дає Микола Карлін під час інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини.

«Якщо Уряд піде на скорочення соціальних видатків, буде жити по доходах: скільки доходів – стільки видатків, то за півроку ситуація значно покращиться. Однак це можливе за умови отримання обіцяних нам кредитів від Міжнародного валютного фонду, від Європейського Союзу», - говорить економіст.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКИМ БЮДЖЕТНИКАМ МОЖУТЬ ЗАТРИМАТИ ЗАРПЛАТУ

«Якщо будуть у нас золотовалютні резерви більше 20 мільярдів, то можна сподіватися, що ті цінні папери, які буде держава випускати на зовнішньому й внутрішньому ринках, будуть користуватися попитом, і, відповідно, будуть в казну надходити додаткові кошти із зовнішніх ринків під більш-менш нормальні відсотки, бо високі відсотки ми не зможемо платити, а за низькими їх ніхто не купить», - каже Микола Карлін.

З яких реформ варто почати, щоб піднімати економіку країни?

«Тут нічого не потрібно придумувати, а лише виконати вимоги МВФ. Вони вже давно розробили необхідні програми. Це, насамперед, підвищення цін на газ для населення, як мінімум, на 50%. Далі - необхідне скорочення комунальних субсидій, адже дуже багато їх отримують заможні верстви населення. Згідно з оцінками академіка Лібанової, десь 50% грошей на соціальні виплати ідуть заможним верствам населення. Треба все ж рахувати: хто і що отримує по доходах і які пільги має. Ті, хто заробляє більше, – не має права отримувати соціальні пільги, а може, і повинен, сам платити із своєї нормальної зарплати. У нас треба міняти систему перерозподілу».

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИ ПЛАТИТИМУТЬ БІЛЬШЕ ПОДАТКІВ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
завідувач кафедри Показати IP 13 Березня 2014 09:54
"Збільшення доходів громадян буде відбуватися повільно з кожним роком, до однієї гривні на рік, а от інфляція не тупотітеме на місці....»,- прогнозує завідувач кафедри державних фінансів, професор Східноєвропейського національного університету
запитання Показати IP 13 Березня 2014 10:28
А чого це Великого Фарбованого Лиса та його Першого зама Правий Сектор не люструє? Чи вже хабарі перестали брати, а за ті, що взяли, ДІЄВО та АРГУМЕНТОВАНО покаялись?
Анонім до запитання Показати IP 13 Березня 2014 10:50
Сам Карліну хабаря давав? Знаючи Карліна як викладача сумніваюсь, що хтось взагалі міг би наважитись підійти до нього з такою пропозицією. Це дуже поважний економіст, який живе наукою, постійно самовдосконалюється, цікавиться передовими практиками розвитку економіки в різних країнах світу. Щоб у нього отримати екзамен чи залік автоматом потрібно було мати не менше 75% заповнених оцінками клітинок в журналі по предмету.
Луцьк Показати IP 13 Березня 2014 11:07
Це дійсно так. Які субсидії їх одержують багаті. Тому,що там так прописано ббездумно і по дурному, що жах. Хата,яка осталась в селі від батьків в Маневичах розвалена, а ми туту два пенсіонери не маємо права мати субсидію.Її потрібно спалити.Це вже дурня повна. А сусдіи, мають машину, дачу, пенсіонери також, а державня службовці. пенсія по 3-4 тисячі. роблять шикарні ремонти і мають субсидію.Про що ще може бути мова. І таких мільйони. А центри зайнятості. Це також мільярдне відмивання коштів.Ніхто ніякої роботи не шукає-це повни фарс. Відмивають гроші і діляться,як видають на бізнес- це в мире фантастики.Одержують допомогу по безробіттю люди,які не вчилися,не працювали і не будуть вчитися і працювати,бо вони працюють не влаштовані.Тим більше сільські жителі. Вони мають город,господарку по 10,20 биків і свиней,городу десятки гектарів,вони ніколи не поїдуть працювати до міста за 1000 грн. бо у селі мають тисячі десятків
закон Показати IP 13 Березня 2014 11:23
Верховна Рада України скасувала низку пільг народним депутатам України. А цей Закон опубліковано в газеті "Голос України"?!:)
Анонім до закон Показати IP 13 Березня 2014 11:31
Читайте статтю за 2013 рік http://meest-online.com/?p=23731
закон до Анонім Показати IP 13 Березня 2014 11:36
А дата вашого посилання яка?:) Тут нове:http://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/3312762-deputaty-skasuvaly-vlasni-pilhy Але щоб вступив Закон у дію, треба його публікація, а от була вона чи ні?!
економіст Показати IP 13 Березня 2014 11:32
Да амбець економіці буде!!! Бізнесу перестали відшкодовувати ПДВ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus