USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Шістьох учасників мирних акцій у Луцьку викликають до слідчих органів

12 Грудня 2013 18:31
Правоохоронці Волині здійснюють досудове розслідування за трьома статтями Кримінального кодексу України. Шістьом особам підготовили повідомлення про підозру у скоєнні правопорушень, двом із них – їх уже оголосили, повідомили у прес-службі волинської міліції.

Зокрема слідче управління УМВС України у Волинській області розпочало кримінальні провадження за фактами вчинення хуліганських дій (стаття 296), закликів до вчинення дій, що загрожують громадському порядку (стаття 295), та захоплення державних будівель (стаття 341).

«Під час мирних акцій міліція Волині забезпечувала громадський порядок, – відзначив начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук. – При цьому ніхто нікому не давав права порушувати закон під час таких заходів. У результаті шістьом особам підготовили повідомлення про підозру у скоєнні правопорушень, двом із них вони оголошені. Місцезнаходження інших чотирьох осіб міліція встановлює. Відзначу: вони ігнорують повідомлення слідчих та прокурорів, а відтак уникають отримання письмових повідомлень про підозру та ухиляються від явки до слідчих органів».

Таким чином головний міліціонер Волині зауважив, що правоохоронці жодним чином не здійснюють тиск на цих осіб: «Якщо є порушення законодавства, громадяни повинні нести відповідальність. Зауважу: ніяких репресій і катувань не буде. Їм будуть врученні повідомлення про підозру у скоєнні правопорушень, і в законному порядку проводитиметься досудове розслідування. Кінцеве процесуальне рішення прийме суд».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Сергій Показати IP 12 Грудня 2013 19:58
Молодці
Учасник майдану до Сергій Показати IP 12 Грудня 2013 21:01
Будучи на площі я спостерігав як під час пікетування прниміщення облдержадміністрації міліція зайняла спостережливу позицію, практично нічого не робилось щодо розяснення законодавства про кримінальну відповідальність, тим самим не забезпечено громадський порядок в частині нормального функціонування державної установи. Начальник УМВС особисто роздавав компліменти присутнім прикриваючись словами " громадський порядок", при тому реально нічого не роблячи щоб його забезпечити, зі сторони це було похоже на клоунаду. В діях посадових осіб наяву халатне, непрофесійне невиконання своїх посадових обовязків. Задокументувавши скрито якісь там противоправні дії, для звіту перед Києвом, що прикрити свій "зад", відкривають кримінальні справи. Не щирість, не відкритість перед громадянським суспільством, притаманна нинішнім керівникам подвійна мораль, є підгрунтям не стабілізації а ще її більшого нагнітання.
Андрій Показати IP 12 Грудня 2013 20:49
Пане генерале,чи не думали Ви інціціюючи відкриття справ,що це мягко говорячи -фальстарт.Не прискорюйте подій.Як говорять мудрі люди;"Неприємності необхідно приймати по мірі їх надходження".Стрілочниками всерівно зроблять УВС.Не практикуйте в своїй роботі примінення такого поняття як ексцес виконавця.
ВЦМДПЛ Показати IP 12 Грудня 2013 21:17
В частині забезпечення права громадян, на участь в мирних акціях, щоб попередити можливі групові порушення громадського порядку, в м. Луцьку була відсутння відкрита упереджувальна робота міліції, не розяснювалось законодавство, не попереджались організатори, а також більш радикально налаштовані участники акції про роботу слідчо оперативної групи, яка документувала їхні дії. При доведені цієї інформації до присутніх, для багатьох це було б стримуючим фактором.
Горбатий Показати IP 12 Грудня 2013 22:30
А де Козюра "Сдается мне,что ти міл человек, стукачок?????
да да Показати IP 12 Грудня 2013 22:32
Козюра буде зараз благати щоб йому теж оголосили про підозру, щоб теж бути в рядах активістів
Для всіх Показати IP 12 Грудня 2013 23:19
А тут ніхто нічого нікому не повинен розяснювати. Як революцію робити, так вони перші, а як на хвіст наступили, - так ми не знали. Всі грамоті, всі дУпУтати, так читай уважно не тільки "глянцевий журнал", але й кримінальний кодекс, бажано коментований. І перш ніж на сцену лізти до мікрофону - заглянь, може там від 3 до 5 дадуть?! Нічого особистого. Просто достало читати про репресії і декабристів.
Андрій до Для всіх Показати IP 13 Грудня 2013 08:15
Ну,що тут можна сказати,мудріше як сказав народ не придумаєш:"Народжений повзати літати не зможе".Шкода мені Вас.Знаходячись в тваринному страсі Ви навіть відцуралися від свого імені.Пам"ятайте одне,що кидаючи бруд на іншого,який невідомо чи заплямує тих в кого Ви кидаєте,а на ваших руках залишиться.
патріот Показати IP 13 Грудня 2013 03:37
памятаете як вони гвалтивніків у Ківерцях ловили.Правда батьки одного гроші кругом позичали.І на тому закрили. Тепер знайшли за що взятися.Бандитів нехай ловлять.Добре що вже туалетним папером користуються.А то на газеті- президент.І міліція під кожним туалетом- щоб портрет не перевернули.
підтримую Сергія Показати IP 13 Грудня 2013 04:00
Коли портрети знімали-то де був Клімчук,який не захищав"свого"президента,Войтович такий самий.Прийшла дівчинина -маленька,дрібненька і портрети познімала?.Кепало е.? Мітингувальники ж немали ні резинових палиць ні сльозоточивого газу.Не смішіть курей.
патріоту Показати IP 13 Грудня 2013 04:02
Це було вдень.А наші правоохоронці можуть наступати тільки в 4 год. ранку-коли всі сплять,а вдень вони бояться
Учаснику майдану Показати IP 13 Грудня 2013 08:38
Коли спілкуєшся із дупутатами і майданів2цями, то вони навперебій кричать про свої права і погрожують то прокуратурою, то гнівом народним для міліції. Але, дивно і дико, вони зовсім не знають елементарних речей - не ламати, не плювати, не блокувати приміщень, не робити інші заборонені речі. Таке враження, що біля кожного із цих діячів потрібно поставити міліціонера, який би пояснював, що не можна робити. Але коли той же міліціонер відкриє рота і зробить зауваження, то всі вони дико верещать про порушення їхніх прав і свобод, намагаються вдаритися об цього міліціонера або картинно гепнути на асфальт із диким криком, що їх бють. Не соромно, панове заколотники?
Пенсіонерка Показати IP 13 Грудня 2013 11:35
Я наблюдала по тєлєвізору, як Вітєв із Гузьом і Бондарєм зайшли на роботу і брали за грудкі Клімчука і Войтовича, то мені нагадалося, і я порівняла, як бандеровці приходили і виводили людей, а потім ці люди зникали. Конєшно треба судіть такіх людей. Хоча я скажу, шо приношу бутерброди у палатки на майдан.
Андрій Показати IP 13 Грудня 2013 12:30
Владі потрібно вести себе таким чином щоб не провокувати народ на подібні майдани і все тоді буде нормально.
Петро Показати IP 16 Грудня 2013 12:41
можливо треба притягувати деяких начальників та губернаторів у приймальні яких сидять ЗК і кажуть, що це їх друзі, поважні друзі... І начальник МВД там був, але потім відрікавця що це його також друзяки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus