USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сміттєзвалище у Брищі розблокували

1 Листопада 2016 14:45
Луцьке сміттєзвалище, що знаходиться на території села Брище, розблоковане для КП «Луцькспецкомунтранс».

Про це повідомив у Фейсбуці лучанин Василь Бажанюк.

«Сміттєзвалище на території села Брище розблоковане для «Луцькспецкомунтранс». Є сподівання що комунальники подалі будуть належно доглядати свою орендовану територію», - написав він.

Нагадаємо, мешканці сіл Брище, Рокині Рокинівської селищної ради та Сирники Княгининівської селищної ради виступили проти будівництва біля їхніх осель сміттєспалювальної печі. Окрім того, селяни вимагають навести лад на міському сміттєзвалищі, що розташоване у селі Брище та законсервувати старий полігон. На знак протесту селяни перекрили під’їзди до полігону і сміття з Луцька поки що возять до Ківерцівського району.

Вчора ввечері, 31 жовтня, активіст «Народного контролю» Михайло Шелеп повідомляв, що Луцька міська рада підписала гарантійний лист про дотримання норм щодо експлуатації сміттєзвалища у селі Брище, а місцеві мешканці своєю чергою пообіцяли розблокувати дорогу для міських сміттєвозів на полігон.

З його слів, у неділю, 30 жовтня, під час позачергової сесії Рокинівської селищної ради перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев пообіцяв виконати умови щодо експлуатації сміттєзвалища.

«Мешканці села Брище перекрили дорогу до звалище не лише тому, що протестують проти будівництва сміттєспалювальної печі, а й через невиконання луцькими чиновниками обіцянок щодо наведення порядку на сміттєзвалищі, яке орендує місто», - розповів активіст.

До слова, директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич зобов'язувався до кінця липня цього року законсервувати старий полігон, проте роботи почалися лише зараз, коли люди вийшли на протест.

«Того ж вечора Яковлев підготував та привіз гарантійний лист від міськради про те, що вимоги будуть виконані протягом листопада», - зазначив Шелеп.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Луцька міська рада відхилила майже 20 пропозицій від компаній, які були готові займатися переробкою, сортуванням, захороненням чи утилізацією сміття. Причому, причини відмов були не екологічні, а фінансові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Іван Показати IP 1 Листопада 2016 15:37
А чому Валерій Кузьмич не отримав підср*чника і не звільнений. Є ж нормальні люди без роботи.
Олена Показати IP 1 Листопада 2016 16:50
Тому що він відповідальний керівник, який виконує всю поставлену та необхідну роботу. А підс*ачника Вам необхідно дати, щоб не писали дурного!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus