USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Справа затихає – сморід залишився», – Пустовіт про екологічну ситуацію в Луцьку

13 Серпня 2019 09:14
Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт через ЗМІ звернувся до лучан із проханням надавати інформацію про випадки зливання невідомих речовин на території міста.

Також під час оперативної наради він звернувся до директорки департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариси Карп’як, аби кожного понеділка надавали інформацію щодо смороду в місті у відповідні установи.

«Щопонеділка надавайте повну інформацію щодо смороду в Луцьку до екологічної інспекції, обласного управління екології та у Держспоживслужбу. Звітуйте, з яких саме вулиць та будинків надходили ці скарги. Бо справа помаленьку затихає, а сморід залишається», - звернувся посадовець до Лариси Карп’як.

Зауважимо, зі слів очільниці ЦНАПу, протягом останніх двох тижнів на гарячу лінію «15-80» надійшло 584 дзвінка щодо неприємного запаху в повітрі.

«Ми повідомили про це працівників відділу екології, членів робочої групи, однак варто зазначити, що протягом останніх двох тижнів кількість таких звернень зменшилась удвічі, у порівнянні з попереднім періодом», - зазначила Лариса Карп’як.

Як повідомлялося, однією з головних причин смороду в Луцьку було те, що завод «БІО ПЕК» зливав відходи у міську каналізацію та на поля фільтрації цукрового заводу. З 15 липня поля фільтрації засипають ґрунтом і вапном, а також тривають роботи зі знезараження рідин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 13 Серпня 2019 10:05
Хотілося щоб до моєї думки прислухалися. Мабуть настав час вводити надзвичайний стан в місті і детально вивчити стан повітря і причину. Чому: окрім запахів існує скрита загроза здоров'ю. Дуже часто болить голова, стан запаморочення, який не можна ні з чим пов'язати. Я би вважав що захворів, проте це відчуває і дуже багато інших лучан. Окрім того при переїзді в будь-яке інше місце (населений пункт) дані симптоми щезають і повертаються при поверненні до Луцька.
А для чого Показати IP 13 Серпня 2019 11:50
ТодІ муніципалітетів та й взагалі міська рада

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus