USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Стало відомо, кого затримали на хабарі у Львові

4 Січня 2017 13:39
Затриманим у Львові під час отримання хабара у 140 тисяч гривень виявився 39-річний Петро Яремчук. Раніше Яремчук працював помічником-консультантом нардепів з «Народного фронту» Павла Пинзеника і Віктора Романюка, повідомляє zaxid.net.

Нагадаємо, у вівторок, 3 січня, у Львові за підозрою у хабарництві затримали помічника народного депутата, який в обмін на 140 тисяч гривень обіцяв одному з львівських забудовників не перешкоджати у будівництві. Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, який повідомив про це затримання, не назвав прізвища затриманого.

За якийсь час журналісти все ж з`ясували, що мова йде про 39-річного Петра Яремчука, помічника народного депутата від «Народного фронту» Юрія Савчука. Цю інформацію виданню підтвердили два незалежних джерела у «Народному фронті». За даними апарату Верховної Ради, Петро Яремчук є одним із чотирьох помічників-консультантів Савчука, що працюють на постійній основі за трудовим договором. Як розповів виданню один із співрозмовників з «Народного фронту», Петро Яремчук офіційно працює помічником депутата Юрія Савчука лише з 26 грудня.

«Про це затримання я дізнався сьогодні вранці. Петро Яремчук був прийнятий за документами до мене помічником лише 26 грудня. Він ще не отримав від мене посвідчення помічника народного депутата. Хочу сказати, що перед законом всі рівні, тому цей чоловік, при доведенні його злочину, повинен бути покараним», - заявив 4 січня Юрій Савчук в ефірі телеканалу 112.

39-річний Петро Яремчук уже понад 10 років працює з народними депутатами. За даними сайту «Посіпаки», що відстежує діяльність помічників народних депутатів, Яремук був помічником щонайменше семи депутатів, починаючи з нардепа 4 скликання Володимира Зубанова (2002-2006 рр., Блок «За єдину Україну!». Пізніше Яремчук працював на нардепів з «Батьківщини» Михайла Павловського (4 скликання) і Василя Пазиняка (7 скликання). З усіма цими депутатами Яремчук співпрацював на громадських засадах.

Проте найбільше Петро Яремчук відзначився співпрацею з депутатами чинного 8 скликання. Він послідовно працював помічником на громадських засадах екс-депутата від БПП (тепер позафракційного) Олега Мусія, а також помічником-консультантом на постійній платній основі нардепів з «Народного фронту» Павла Пинзеника і Віктора Романюка.

Нагадаємо, що, за даними слідчих, Петро Яремчук вимагав і отримав 140 тисяч гривень за те, що обіцяв не писати депутатські запити у правоохоронні органи, щоб перешкоджати будівництву багатоповерхівки у Львові. Наразі залишається невідомим, хто саме з львівських забудовників став жертвою вимагання хабара.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ростовщик Мойша Показати IP 4 Січня 2017 14:25
Постійно затримують, а корупція і хабарництво не зменшується чомусь ??? Висновок ,- негайно прийняти більш жорсткі закони , з покаранням за подібні діяння від 10-років ув'язнення до довічного ! З конфіскацією майна і без права амністії ...!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus