USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Студенти-бюджетники з Волині не зможуть стати на біржу

14 Червня 2013 07:00
Питання працевлаштування випускників вишів гостро постало на Волині. Студенти, які навчались за бюджетний кошт, не матимуть змоги стати на біржу. Про це повідомила перший заступник директора Волинського обласного центру зайнятості Світлана Корецька, - інформує Волинський інформаційний портал.

Цьогоріч всі студенти, які навчаються за державний кошт, не зможуть стати на облік у центрах зайнятості.

Як пояснила Світлана Корецька, бюджетники укладають договір із університетом про те, що після закінчення закладу вони влаштуються на роботу за спеціальністю.

Саме цей договір не дозволяє випускникам, за умов відсутності роботи, стати на біржу. Натомість за умови, що університет надає випускникові довідку про самостійне працевлаштування, студент зможе стати на облік в обласному центрі зайнятості.

Однак, як наголосила спеціаліст, видача таких довідок волинським вишам є невигідною. «Навчальні заклади не зацікавлені у видачі таких довідок, оскільки в них є своя статистика: скільки студентів працевлаштували, а скільки ні. Тобто, чим більше буде видано таких довідок, тим гіршою буде репутація вишу. Мовляв, він випускає професійно непідготовлених спеціалістів, які не можуть знайти роботи», - зауважила співрозмовниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правдивий Показати IP 14 Червня 2013 08:53
Реально, правдиво, наводить на роздуми (чому не піклуються зарання про майбутнє робоче місце випускника бюджетника, ЦЕ Ж ДЕРЖАВНІ ГРОШІ). Не знаю як у всіх, коли я навчався у ВУЗі Луцька, то так: практику шукай сам, довідку про працевлаштування після закінчення теж принось сам. Де та правда???
Анатолій Показати IP 14 Червня 2013 09:23
Коли я закінчував ВУЗ Луцька то нам невидавали диплом на руки до тих пір поки непринесеш довідку з якоїсь фірми про прийняття на роботу за спеціальність, а на фірмі просили копію диплома про спеціальність - ось такий круг виходив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus