USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд визнав законним звільнення керівника ДП «Камінь-Каширськагроліс»

22 Січня 2017 08:00
Камінь-Каширський районний суд відмовив колишньому директору державного підприємства СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Сергію Вовку у задоволенні позовних вимог визнати незаконним наказ Державного агентства лісових ресурсів, яким його звільнили з посади.

Відповідно – незадоволеними лишилися і вимоги позивача щодо виплати грошової компенсації, про поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди, повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Нагадаємо, що судова тяганина у цій справі розпочалася ще в липні минулого року. Звільнений директор вирішив оскаржити у суді наказ Держлісагентства про розірвання із ним трудового договору, незважаючи на те, що перевірка фінансово-господарської діяльності цього підприємства, яка й стала причиною такого рішення, показала численні порушення у роботі. Тоді, крім іншого, було зафіксовано факти самовільних рубок деревини на мільйонні суми, завищення собівартості деревини, яку відпускали іншим підприємствам, безпідставного списання техматеріалів та нарахування заробітної плати.

Загальна сума завданих державі збитків при цьому становить понад 8 млн грн. За результатами вивчення матеріалів перевірки тоді було розпочато досудове розслідування відразу в двох кримінальних провадженнях: за службову підробку та службову недбалість.

Але позивача це не спинило. Він аргументував тим, що на кожному підприємстві можна знайти порушення у роботі, тож навіть такі виявлені «недоліки» не є причиною для звільнення.

Суд ретельно вивчав матеріали справи. До численних судових засідань залучалися представники третіх сторін, досліджувалися результати перевірки Волинського ОУЛМГ.

Підсумком стало відповідне рішення, винесене 19 січня.

Звісно, суд першої інстанції залишив за позивачем право оскаржувати його в апеляційному суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus