USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Суд виправдав від криміналу екс-начальницю виконавчої служби

4 Червня 2013 08:00
Колишній начальник першого відділу Державної виконавчої служби Луцького міського відділу юстиції Алла Арсенюк не винна у злочинах, у яких її звинувачувала прокуратура.

Так ухвалив Апеляційний суд Волинської області.

Нагадаємо, жінці прокуратура закидала службове підроблення, зловживання владою або службовим становищем та перевищення влади або службових повноважень. Мовляв, вона незаконно у 2007 році винесла постанови про арешт рахунків Волинського ДП ДАК «Хліб України» та про стягнення виконавчого збору. На підставі цих постанов на користь волинського банку із рахунків підприємства стягнули 477,5 тисячі гривень, а на користь держави – майже 47,5 тисячі виконавчого збору.

Окрім того, правоохоронці закидали Аллі Арсенюк і те, що вона у грудні 2011 року дала вказівку підлеглій підробити 307 актів про відсутність майна боржників без перевірки їх майнового стану, 307 постанов про повернення виконавчого документу стягувачу, в які внести неправдиві відомості про майновий стан боржника та відсутність можливості проведення стягнення. У результаті цього до держбюджету нібито не надійшли понад 168 тисяч гривень.

Після скандалу у червні 2012 року Аллу Арсенюк звільнили із займаної посади. Але вже 28 березня цьогоріч Луцький міськрайонний суд виправдав колишню керівницю першого відділу ДВС за шістьма статтями обвинувачення. Правосуддя встановило, що вона діяла на підставі закону та в межах наданих повноважень.

Однак на підставі частини 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Аллу Арсенюк визнали винною та засудили до позбавлення волі на три роки (умовно), заборонили обіймати посади в органах ДВС на три роки та до штрафу у 4,25 тисячі гривень.

Цей вирок оскаржила як засуджена, так і прокуратура. Якщо Арсенюк просила виправдати її за всіма статтями, то державне обвинувачення – навпаки, засудити.

Однак колегія суддів Апеляційного суду Волинської області виправдала Аллу Арсенюк за всіма статтями обвинувачення через відсутність у її діях складу злочину. Вирок Луцького міськрайонного суду в частині засудження Арсенюк за службову недбалість – скасовано, а в частині виправдання – залишено без змін. Окрім того, Аллі Арсенюк повернули 12 ранг державного службовця.

Ухвала Апеляційного суду набрала законної сили з моменту проголошення, однак може бути оскаржена в касаційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
**** Показати IP 4 Червня 2013 09:47
Ви б Марту ще перевірили а то вона вже землі під ногами не відчуває. В неї ж чоловік в прокуратурі працює от і знахабніла в край цифру складає не реальну. Всіх їх заграти хабарників!
Колишній виконавець Показати IP 4 Червня 2013 09:47
я і не сумнівався в не винності у злочинах, у яких її звинувачувала прокуратура.
MTV Показати IP 4 Червня 2013 10:54
Цього разу служителі Феміди приємно здивували! Це ще раз доводить, що справедливість Є! І за неї треба боротись!!!
000 Показати IP 4 Червня 2013 11:22
цікаво скільки з неї "збрили" в апеляційному .всім ж відомо, що все скрізь рішається...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus