USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Засудили працівницю Луцького управління юстиції

22 Квітня 2013 09:31
Заступник начальника Луцького міського управління юстиції – начальник Першого відділу державної виконавчої служби, перебуваючи на державній службі, неналежно виконувала свої обов'язки і використовувала свою посаду задля досягнення власних корисливих цілей.

Так, підсудна отримала для виконання наказ Господарського суду Волинської області про стягнення з ВОДП ДАК «Хліб України» на користь ВГРУ КБ «Приватбанк» 1 мільйону 206 тисяч 403 гривні, який надійшов після попередньо винесеної постанови про повернення виконавчого документа, інформує Під прицілом.

Після цього вона винесла постанову про відкриття виконавчого провадження по виконанні наказу суду, далі - про арешт коштів з боржника та стягнення з нього виконавчого збору. Таким чином «Приватбанку» перерахували 477 тисяч 531 гривню, а на користь виконавчої служби – 47 тисяч 474 гривні виконавчого збору.

Підсудна свою вину не визнала. Мотивувала, що дійсно винесла постанову про відкриття виконавчого провадження, при цьому вона діяла в межах своїх повноважень та виконувала службові обов'язки. Про відкриття провадження повідомила поштовою кореспонденцією стягувача та боржника. І оскільки виконання у добровільному порядку не відбулося, вона через певний час винесла постанову про накладення арешту на майно боржника. Тож, в зв'язку з примусовим виконанням вона винесла постанову про стягнення виконавчого збору. Внаслідок цього розпочалося примусове стягнення коштів з банківських рахунків ВОДП ДАК «Хліб України».

Після примусового стягнення коштів з боржника, дії держслужбовця були оскаржені в суді. Оскільки боржник не отримував постанову про відкриття виконавчого провадження, за результатами судового розгляду її постанови щодо відкриття виконавчого провадження та арешту майна – були скасовані.

Під час слідства суд встановив, що підсудна безвідповідально віднеслася до своїх службових обов'язків, а її дії характеризуються злочинною недбалістю, оскільки вона, зважаючи на значний досвід роботи та відсутності вказівки, повинна була передбачити, що через невиконання своїх прямих обов'язків могла завдати шкоди інтересам держави.

Зважаючи на встановлені обставини, суд прийшов до висновку, що дії підсудної підпадають під ознаки злочину, що передбачає відповідальність за службову недбалість, що призвело до тяжких наслідків.

При цьому, тяжкі наслідки виразилися у спричиненні збитків державі в особі ДАК «Хліб України» на 525 тисяч гривень.

Більше того, підсудна неодноразово повторювала свої злочинні дії, в результаті яких 307 громадянам вдалося уникнути встановленої законом адміністративної відповідальності, а до держбюджету не надійшли кошти в сумі майже 169 тисяч гривень.

Окрім того, вона допустила викривлення державної статистичної звітності, внесла недостовірні дані до Єдиного держреєстру виконавчих проваджень та державного статистичного звіту про роботу органів державної виконавчої служби.

Крім того, підсудна, погрожуючи своїй підлеглій, примушувала її виготовити 617 актів державного виконавця про відсутність майна в боржника та 617 проектів постанов про повернення виконавчого документа стягувача. Схожі дії вона, переконують, повторювала систематично.

Таким чином, служителі Феміди засудили визнати жінку винною у вчиненні злочину, передбаченого статею 367 частиною 2 ККУ та призначили покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з правом обіймати керівні посади 3 роки та позбавив її 12 рангу держслужбовця, а також штраф в сумі 4 тисячі 250 гривень.

Однак, на підставі статей 75 і 76 її звільнили від відбування основного покарання за умови, якщо вона протягом 3 років не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов'язки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Справедливий Показати IP 22 Квітня 2013 10:06
Це все наклеп, Вона була самим чесним та добропорядним виконавцем зі всіх хто перебуває на Виниченка 27А, а по даній справі її підставили, буває...
Лучанин Показати IP 22 Квітня 2013 10:18
Іі вина тільки в тому, що зачіпила держане підприємство, яке не бажає повертати кредит. Просту людину замучали б і відібрали б все до копійки і з дому з малолітніми дітьми висилели. А так парадокс, держава в особі дежпідприємства взяла і гроші не повернула. А крайній є виконавець. А все інше, натягнуто для підпирання, не зовсім повноцінного обвинувачення в перевищенні службових повноважень.
екс-працівник ГУЮ Показати IP 22 Квітня 2013 10:48
....і всьо так чінно і блягородно! .... мда дійсно викрили корупціонера!!! Х-ха! і головне: робота проводиться! ..... хмари над начальником ГУЮ продовжують згущатися...
Антон Показати IP 22 Квітня 2013 11:31
всі вони там злодюги
нелучанин Показати IP 22 Квітня 2013 22:04
закон, як дишло - куди повернеш, туди й вийшло. а ще пригадуються напьорсточнікі - кручу, верчу, обмануть хочу. кого треба - посадять, кого треба - виправдають
Тарас Показати IP 22 Квітня 2013 22:10
А в Рожищах начальник управління юстиції - теж колись погорів на взятці, тепер він НАЧАЛЬНИК, а начальник виконавчої - малолілітній самовпенений нездара, який тільки те і робить, що "бабло" стриже разом з начальником управління юстиції та дівок з того ж таки управління "соває".
MTV Показати IP 23 Квітня 2013 09:07
Чесно кажучи, таке рішення суду ламає всі стереотипи про будь-яку справедливість і викликає повну зневіру у правосуддя цієї держави!!! Людину з таким життєвим досвідом, стажем роботи та відданістю своїй справі слід відзначати вищими державними нагородами, але аж ніяк не обвинувальними вироками!!!! Прикро… Я думаю, зі мною погодиться кожен, хто хоча б місяць пропрацював під Її керівництвом!
Василь Показати IP 23 Квітня 2013 18:32
Спасибі Остапчуку Льоші за підставу, для нього люди - другий сорт. Таке враження що в Остапчука освіта не юридична, а тупий іще тупіший.
lutchanka Показати IP 23 Квітня 2013 19:28
"підсудна, погрожуючи своїй підлеглій, примушувала її виготовити 617 актів державного виконавця про відсутність майна в боржника та 617 проектів постанов про повернення виконавчого документа стягувача. Схожі дії вона, переконують, повторювала систематично." - Боже, як же та підлегла витримала таку наругу - це ж гвалтування неприродним способом! І чому бідна підлегла не звільнилась з роботи, а тільки зараз їй відкрили очі?! ВСЕ ШИТЕ БІЛИМИ НИТКАМИ!!!А від цього гидко і противно на душі!
yureckii Показати IP 27 Вересня 2013 12:18
Что за бред?! Какого черта вообще произошло?!? В чем состав данного преступления? Где умысел? 47 тысяч гривен в пользу исполнительной службы...Идиоты....Испол сбор идет в бюджет!!!!Я ничего не понял, кроме того, что человека просто слили, как мусор...Сволочи!
Наталя Показати IP 30 Жовтня 2013 11:53
Жах.аналізуючи статтю розумієш, що державний виконавець стає винуватим вже при призначенні на посаду.Держава, схаменись, твої слуги працюють відповідно до чинного законодавства а ти їх за це притягуєшь до кримінальної відповідальності? буду звільнятись з органів ДВС. соромно
Андрій ДВС Показати IP 12 Листопада 2013 21:53
Еееее... Шановні прокурори, а якже суддя який прийняв завідомо незаконне рішення на підставі якого був виданий наказ Господарського суду Волинської області ????? А можливо рішення суду законне??? Чому ж відповідач не виконав рішення суду добровільно як законослухняний, без участі ДВС??? Як вже все огидло. В мене таке враження що нас двсників нагинають усі. Не виконав рішення - зле, виконав теж зле. Таке враження, що вічно комусь винен, а випадку "нестандартної ситуації" хто крайній - державний виконавець, адже він не встановив, не виявив, не повідомив, не роз'яснив, не надав, не прислав, не послав, не підклав, не ....... Соррі, понесло. Хто ж забороняє виконати рішення суду, сплатити ДАІшку, сплатити в пенсійний, дати дітям аліменти і т.д. без участі злочинно недбалих, корупційно зацікавлених, наглих державних виконавців??? P.S. Вибачте, якщо когось образив. Але з героїнею статті я не знайомий, проте із змісту статті мені зрозуміло одне - була б людина, стаття знайдеться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus