USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Свято першого снопа на Волині. Фото

14 Липня 2017 07:00
Перший міжрайонний український етнофестиваль «Гуртом ниву зажнемо» відбувся 12 липня в урочищі Яновище на межі Ковельського і Старовижівського районів (між селами Грабове і Лапні).

На фестивалі відтворили старовинний обряд «зажинок» (свято першого снопа). За народними традиціями та звичаями, під час святкового молебня цього дня урочисто зажали перший символічний сніп. Обряд супроводжувався виконанням фольклорних українських пісень.

На свято завітали фольклорні колективи, художники та музики з Ковельського та Старовижівського районів, функціонувало містечко майстрів народної творчості, виставки художніх робіт, майстер-класи з гончарського мистецтва, лозоплетіння, виготовлення ляльок-мотанок. Проводилися показові виступи майстрів козацьких бойових мистецтв, приготування козацького кулешу та частування гостей свята.

Гості фестивалю стали учасниками фольклорно-етнографічної концертної програми, старовинних народних забав, ігор та конкурсів.

Володимир Зінчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 14 Липня 2017 09:22
Прекрасний фоторепортаж. Геніальний. Чудові люди і наше незрівнянне Поліссячко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus