USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сироту напризволяще ніхто не кидав, – очільник волинського дитбудинку

26 Січня 2017 19:59
Головний лікар Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини спростував закиди про те, що однорічне маля кинули в інфекційній лікарні.

Про це Володимир Алейніков розповів в коментарі «Волинь24».

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, лучан обурила ситуація з однорічним хлопчиком, якого працівники дитячого будинку нібито покинули в лікарні, де за ним доглядають медики і мами, які лежать там разом з своїми дітьми.

Дитячий лікар-невролог Домка Боярчук розповіла, що Максиму – рік і два місяці. Рік тому він потрапив до дитячого будинку з обласної лікарні, де вже у перші дні переніс дві операції.

Зі слів медика, дитина народилась з багатьма вродженими вадами розвитку, серед яких – спинномозкова грижа, гідроцефалія. Батьків позбавили прав на дитину рішенням суду.

Маля не відчуває ніг, у нього – нетримання сечі і калу, через що часто виникають загострення інфекцій сечовидільних шляхів. Також дитя досі не тримає голову і не вміє перевертатись. Швидше за все він на все життя залишиться інвалідом І групи – не зможе ходити і говорити.

За своє недовге життя хлопчик вже тричі лікувався в обласній дитячій лікарні і сім разів – в інфекційній. Та жодного разу, як запевняють працівники дитячого будинку, Максима ніхто не кидав напризволяще.

Володимир Алейніков каже, основне, що варто зрозуміти, так це те, що в стінах дитячого будинку за дитину відповідають його працівники, а в стінах лікарні – медперсонал. Відтак, лікуванням, їжею, одягом та доглядом Максима наразі повинен забезпечити медзаклад.

Втім, до лікарні дитину привезли чистою, гарно вбраною і з запасом підгузків на перший час. Запевняють, ні про які пролежні не може бути й мови.

«7 січня ввечері в дитини підвищилась температура і її відправили в обласну інфекційну лікарню одягнену в гарний комбінезон і з памперсами. Ми завжди даємо їх з собою на перший час і пізніше передаємо по потребі. Передаємо з собою й ліки, які дитина приймає у дитбудинку, харчування дитяче, якщо вона потребує спеціального», - наголошує керівник будинку дитини.

Володимир Алейніков каже, що навіть ті підгузки, які дитбудинок передає в лікарню, доводиться шукати через благодійників, адже держава виділяє кошти лише на дітей, які наразі перебувають у закладі.

Також посадовець відкидає звинувачення в тому, що до маляти ніхто не приходить погратись та доглянути його. По-перше, це тому що ігри йому і непотрібні через тяжкий стан, а по-друге, працівники дитбудинку не можуть залишити інших дітей без нагляду і прийти в осередок інфекцій. Це небезпечно для інших підопічних закладу.

До слова, наразі у дитбудинку близько 80 працівників і 31 підопічна дитина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Анонім Показати IP 26 Січня 2017 20:14
Очманіти: "По-перше, це тому що ігри йому і непотрібні через тяжкий стан, а по-друге, працівники дитбудинку не можуть залишити інших дітей без нагляду і прийти в осередок інфекцій. Це небезпечно для інших підопічних закладу. До слова, наразі у дитбудинку близько 80 працівників і 31 підопічна дитина" Тобто, на одну дитину 2 няні. І жодна із них не може прийти до медзакладу і доглядати за Максимом?
Анонім до Анонім Показати IP 27 Січня 2017 08:34
Няні і вихователі ходять на роботу по змінах. Діти ж мають бути під наглядом цілодобово. А вимагати від людини йти на роботу у вихідний - це недобре. Ви ж у свій вихідний відпочиваєте. Це по перше. А по-друге лікарня ІНФЕКЦІЙНА. І тому можна щось принести для всіх інших вихованців дитбудинку. Хто мав дітей знає, що часом прийде доросла людина на відвідтни до немовляти. Вона нібито й здорова, а маля чимось заразить. Адже дітки в лікарні лежать і з грипом і з вітрянкою і з кором. У дорослого уже імунітет, а інфекцію принесе у дитбудинок. Ну вот . Якось так.
Рома Показати IP 26 Січня 2017 21:08
Знайти батьків і постріляти
Мама до Рома Показати IP 27 Січня 2017 15:44
В інфекційній лікарні всі сидять по палатах і боксах. Ін'єкції роблять в палатах, їдять там же. По коридорах мають рух ті, що одужують або батьки. Не видумуйте отмазок! Прочитайте уважно про дитячі інфекційні хвороби і як їх і хто переносить. А дитина в рік сама в лікарні це просто знущання! Уявіть своїх дітей на місці того хлопчинки і інших діток з сиротинція. Я Р розумію, що за роки роботи в подібному закладі люди "звикли" до сиріт, але це не дає їм право так поводитися з дитятком.
Мама до Рома Показати IP 27 Січня 2017 15:46
Вибачте, до не Вас відповідь, а до Анонім з коментарем 8.34
Анонім2 Показати IP 26 Січня 2017 21:12
Ага, і ось ще: "Втім, до лікарні дитину привезли чистою, гарно вбраною і з запасом підгузків на перший час. Запевняють, ні про які пролежні не може бути й мови." Зі слім мами дитини що лежать в одній палаті із Максимом, дитину привезли напівроздягненою. Питання - а де поділось "гарне вбрання"?
допомога Показати IP 26 Січня 2017 21:15
закордоном таких дітей виліковують, а у нас такі дітки нікому не потрібні - ні дитбудинку, ні державі...
аяяй Показати IP 26 Січня 2017 21:43
лежали з дитиною в цьому відділенні,дуже хороше відношення медперсоналу і лікарів.А як скажіть одна медсестра може доглянути 40 хворих діток,та ще й максимум уваги приділити дитинці з дитячого будинку?Тобто сидіти тільки біля цього хлопчика,не надаючи допомоги іншим діткам?А будинок дитини міг би виділити одну няню для важкохворого Максимка !!!!!!!Хлопчик потребує індивідуального догляду.
123 Показати IP 26 Січня 2017 21:47
И играть ему не надо , пить и есть тоже не надо, да и вообще он никому не нужен... Очильник хре:ов!!!
Юлія Показати IP 26 Січня 2017 21:57
Боже допоможи цій маленкій дитинці. Він уже переніс більше ніж дехто з дорослих за все своє життя!
не Андрій Показати IP 26 Січня 2017 22:06
Дуже важко читати такі новини, комок в горлі а в голові сотні питань: Чому? За що йому так? Яке буде його життя? Що він побачить в житті? Сиротинець-лікарня, лікарня-сиротинець, вигляд з вікна в зовнішній світ.... неможу... плачу.
Біль..... Показати IP 26 Січня 2017 23:00
Це все відговорки притулка...на жаль,- Боже бережи цю дитинку і пошли йому багато багато здоровячка...серце розривається від байдужості....
Андрій Показати IP 27 Січня 2017 06:48
Я в шоці. Як можна так брехати і викладати цю брехню? За цього хлопчика згуртуватись матусі міста і вчора завезли все необхідне. Медсестричкі які там працювати помаксимуму доглядають за ним і в перші дні скидались своїми коштами на лікування.Хлопчик поступив в палату в порваному дитячому одязі(капець),без нічого і його перевдягала і кормила жіночка яка лежить зі своєю дитиною.Дитинка була не купана,а на ніжках нігтики аж позавертались(...).Коли ця ситуація попала в соцмережі мережі і наші кохані матусі підняли галас то керівництво лікарні "заворушилося" головний лікар "собственой персоной" явився в палату і зробив зауваження чому дитина в такому стані (зі слів очевидців).Тому дорогі правителі і очільникі цей хлопчик на вашій совісті і дай Бог щоб кожен з вас на своїй шкурі відчув те що відчуває цей хлопчик і щоб вас так само забезпечила держава памперсами(4 шт. на день) і харчуванням. P. S. На мою думку керівництво дитячого будинку,лікарні потрібно притягнути до кримінальної відповідальності за халатне ставлення і ними повинна зайнятись прокуратура адже така ситуація не разова
Лучанка Показати IP 27 Січня 2017 10:02
100 відсотків вина сиротинця!!!!!!!!!
Іванка Показати IP 27 Січня 2017 11:32
Я в шоці!Брехуни нещасні!Рік тому у мене лежала донька в цьому концтаборі,бо інакше не назвеш!Та там нема елементарного,а не те,щоб "лікуванням,іжею і одягом повинен забезпечити медзаклад"!!!!Шкода дитинки,пишу і плачу.Нелюди!Тварини з тваринами так не поступають ніколи!!! І ще...не по темі,але...декілька років тому я позбирала дитячий одяг(вживаний,але в дуже хорошому стані,бо не було кому віддати) хотіла віддати в наш Луцький будинок дитини,але там не прийняли,бо мовляв,приймають лише абсолютно нові речі...За своє життя по роботі я була там два рази,бачила тих діток,всі просяться на ручки і щось не бачила нікого з них в новому одязі і наближеному до нього... Тримайся дитятко,хай Бог посилає тобі здоров'я і удачу в житті!!!А винних в цій ситуаціі звільнити з роботи без права займати аналогічні посади пожиттєво!!!!!
Вікторія Показати IP 27 Січня 2017 15:45
Чому цю публікацію не можна пошити в срц.мережах?
Юлія Показати IP 27 Січня 2017 23:52
Була сьогодні у Мксимка. Можу сказати, що дивитись без сліз на дитя справді не можна, оскільки дитя дуже потішне, хороше ті при цьому позбавлене батьківської опіки та ласки. Дякую усім небайдужим, що відгукнулись на таку проблему - сьогодні у малятка достатньо одягу, іграшок, їжі та памперсів. Під час перебування у медзакладі помітила, що медичний персонал і справді часто приходить до дитини. Деякі медичні сестри знаходять час навіть потішити маля своєю увагою. Це тішить!) Надіємось, що скоро Максимко одужає. Однак хочеться аб у малятка була справжня сімя, оскільки не зважаючи на численні вади, дитя реагує на слова і посміхається, коли його гладиш по голівці. Все, що йому бракує однозначно - це батьківської уваги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus