USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Танці на кістках: світ обурило шоу про Голокост від росіян

28 Листопада 2016 23:00
Одна з найяскравіших пар проекту - відома фігуриста, дружина прес-секретаря президента РФ Тетяна Навка і Андрій Бурковський - вийшли на лід в костюмах євреїв-в'язнів концтабору часів Другої світової війни (ефір відбувся якраз в День пам'яті загиблих в тих подіях).

Про це йдеться у публікації Комсомольської правди в Україні.

Смугасті роби, жовті шестиконечні зірки на грудях. Танцювали під пісню Beautiful That Way з знаменитого італійського фільму "Життя прекрасне" (фільм, до речі, теж про Голокост). Відкатали, всі члени журі поставили найвищі бали. І тут інтернет закричав. І кричить ось уже четвертий день.



"Сподіваюся, Авербуху вистачить розуму ніколи не привозити цей номер в Ізраїль", "Ми в концтаборі. Ми євреї. Нам весело. Життя прекрасне", "Ось такий розважальний номер поставив для російського ТБ відомий фігурист Ілля Авербух. Сподіваємося, йому соромно" - судячи з відгуків, деяких глядачів обурило веселощі, яке зображували велику частину номера "євреї в концтаборі".

Видання The Huffington Post зазначило, що соціальні мережі назвали номер "нетактовним". The Jerusalem Post назвав виступ "вражаючим". Також журналісти згадали ще один неоднозначний танець проекту - в квітні учасники зображували нацистського офіцера, який мало не вбив молоду дівчину, але був вражений її красою. Написало про номер ще одне ізраїльське видання Haaretz. Воно також процитувало соцмережі, які назвали виступ "образливим", "недоречним" і "огидним".

Журналісти згадали, що два роки тому фігуристка Юлія Ліпницька завоювала медаль на Олімпіаді в Сочі з номером, присвяченим фільму "Список Шиндлера".

“Це не просто шоу. Це театр. А піднімати такі теми потрібно обов'язково/ Потрібно, щоб пам'ятали! І якщо молоді люди подивляться і поцікавляться, що це, і потім дізнаються про Голокост, концтабори і фільм "Життя прекрасне" - значить, ми потрапили в ціль”, - прокоментувала ситуацію "КП" Тетяна Навка.

”Я не дуже розумію таку реакцію. Але розумію, що люди всі різні і у кожного своя думка. Але негативний ажіотаж навколо нашого виступу невиправданий”, - зізнався Андрій Бурковський

“Ця тема до сих пір дуже гостра, а значить, про неї треба говорити, показувати і навіть танцювати. Тільки ось - ЯК це робити? Тут кожен робить свої висновки. На те воно і мистецтво” – пишуть журналісти.

"Цей номер - моя ідея. Я робив дуже багато номерів на військову і єврейську тему, абсолютно різних характерів. У попередній програмі у нас був приголомшливий номер Катерини Варнави - вірменська колискова, теж про трагічні події. Але ніхто не звернув уваги, мабуть, бо не Тетяна Навка його виконувала. І в цьому вся відповідь”, - каже головний тренер і продюсер шоу "Льодовиковий період" Ілля Авербух
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 29 Листопада 2016 08:51
Це ви про луцькі дискотеки?
123 Показати IP 29 Листопада 2016 10:04
Чия би корова мичала......Коли в країні героїзують тих, хто влаштовував єврейські погроми, яке ми маємо право когось за щось у цьому питанні засуджувати.....
лейба Показати IP 29 Листопада 2016 15:30
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus