USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Трагікомедія «Криза» зібрала глядачів різного віку

14 Грудня 2016 21:20
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» укотре зібрав поціновувачів театрального мистецтва у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Григоровича Шевченка. Цього разу члени понад півтора десятка громадських організацій Волині отримали безплатні квитки на перегляд вистави «Криза», - повідомляє прес-служба фонду.

В основу трагікомедії лягла розповідь про сьогодення типової української сім’ї. Конфлікт поколінь, нестача квадратних метрів житлової площі, фінансова нестабільність у країні, заробітчанство, сварки переплітаються з одвічними людськими цінностями – любов’ю і самопожертвою. Події та обставини на сцені усе більше заплутують глядача у павутину роздумів. На сцені усе відбувається так реалістично, що, можливо, хтось упізнає своїх родичів, сусідів, а то й себе…

Глядацька зала зібрала людей різного віку, та здебільшого – це соціально незахищені верстви населення.

Заступник голови Волинської обласної організації інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій Іван Корецький розповідає, що члени організації із задоволенням прийняли запрошення Фонду на виставу. Сам же пан Іван прийшов у театр із дружиною Лідією. Каже: вона шанувальниця театрального мистецтва, а він старається не відставати. Адже, переконаний, духовний розвиток людини не менш важливий за фізичний.

Лучанин Василь Перепелиця в молоді ро­ки постійно відвідував театр, цікавився усіма мистецькими новинками. Тепер здоров’я не дозволяє, та й вік уже поважний – 89 років. Чоловік – вдівець, має дітей та внуків. Власне, і в театр прийшов із донькою, адже боїться у темряві сам повертатися додому. Чоловік з неабияким життєвим досвідом каже: криза – це негативне явище в житті. І якщо порожнечі в гаманці можна ще якось зарадити, то із тією, що в серці, знач­но важче боротися.
«Сьогоднішня акція особлива. Адже ветеранство перебуває не в найкращому фінансовому становищі та потребує значно більшої підтримки від держави. Ми дякуємо Фонду, що не залишається осторонь наших проблем та постійно підтримує нас», – резюмує голова обласної організації ветеранів України Олександр Булавін.

По завершенню театрального дійства глядачі дякували акторам бурхливими оплесками.
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» неодноразово організовував такі благодійні театральні покази для лучан. У рамках програми Фонду «До духовних скарбниць» відбулося понад два десятки виїздів у районні центри області. Упродовж року жителі сіл та селищ Волині мали змогу зустрічати у своїх будинках культури кращі зразки української і світової драматургії у виконанні артистів Волинського обласного музично-драматичного театру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus