USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Центральний парк Луцька звільнять від хащів та чагарників

9 Жовтня 2017 19:00
На комунальне підприємство «Парки і сквери» вже надійшла спецтехніка для розчистки чагарників, за роботи планують братися цього місяця. Зі слів керівника комунального підприємства, центральний парк лучани не впізнають через три роки, адже замість чагарників буде рости зелена трава та побільшає заквітчаних зон.

Тимчасовий виконувач обов’язків директора КП «Парки і сквери» Богдан Феденчук розповів, що оскільки зараз міська влада зосередилася на наведенні ладу в парку, за три роки вдасться вирішити проблеми, на які десятки років керівники Луцька закривали очі.
ДЛЯ РОЗЧИСТКИ ПАРКУ ДОСТАТНЬО 3 РОКИ

«Ми закупили лісовий мульчер для розчистки хащів. Техніка вже нам надійшла. Чекаємо закінчення посівної, щоб взяти в оренду трактор, і вже наприкінці цього місяця приступимо до роботи. Спочатку ми плануємо розчистити територію від Центрального ринку до центральної алеї. Наступного року будемо розчищати територію до зоопарку й ще через рік – ту, яка лишиться. При нинішньому ставленні влади вже через три роки Центральний парк буде таким охайним, яким ще ніколи не був за роки незалежності», - запевняє Богдан Феденчук.
Посадовець пояснює, що коли техніка проходить і зрізує хащі, то рештки перемелються на щепки й лишаються перегнивати на зиму, наповнюючи грунт добривом. А вже через зиму на очищеній території будуть засівати траву.

Окрім того, розповідає Богдан Феденчук, техніка дозволяє частково рівняти ландшафт.

«Лісовий мульчер має ножі, які заходять в землю та рівняють поверхню, це теж є великим плюсом, бо виконується подвійна робота: розчистка території та вирівнювання місцевості. Ці роботи ми проводитимемо лише восени, техніка може працювати навіть при невеликому морозі. Відповідно до технології, за зиму щепки перегниють та ми зможемо засівати траву. Це дасть нам змогу нарешті зробити в європейському місті європейський парк», - вважає тимчасово виконувач обов’язків директора КП «Парки і сквери».

До цього, каже Богдан Феденчук, міська влада не ставила подібних цілей, лише виділяли незначне фінансування на дрібне прибирання.

«Територія парку величезна й там працювало до десятка людей, те, що фізично можна було зробити таким людським ресурсом із пилкою, косаркою та сокирою – робили. Фактично, за роки незалежності нічого не робилося, аби парк дійсно почистити та зробити охайним, лише дрібні косметичні поліпшення: поки люди закінчували одну зону, переходили на другу, третю, то перша знову заростала. Тому ми й маємо зараз те, що маємо», - пояснює посадовець.
Богдан Феденчук каже, попри занехаяні парки у «спадок» він отримав чимало боргів.

ЗАМІСТЬ БОРГІВ – ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ПАРК

«Коли я очолив підприємство, то воно мало 700 тисяч гривень боргу по невиплаті податків та 500 тисяч боргу по зарплатах, а також це було підприємство, яке хотіли ліквідувати. Сьогодні вже погашені всі борги та ми успішно розвиваємося. Як результат – значні зрушення у розчищенні Центрального парку та догляду за містом. Зокрема наступного року маємо намір реконструювати центральну алею, розширити її та посадити більше квітів. Нам це приносить велике задоволення, бо місто стає таким, що у нього можна просто закохатися», - із усмішкою говорить керівник «Парки та сквери».

ЧИТАТИ ЩЕ: СВІТАНКОВИЙ ЛУЦЬКИЙ ПАРК. ФОТОРЕПОРТАЖ

Зауважимо, що вартість лісового мульчера 429 тисячі гривень. Як пояснював раніше заступник луцького міського голови Костянтин Петрочук, година оренди такої техніки коштує приблизно 3 тисячі гривень, тому вигідніше її купити, на що й передбачили гроші з міської казни.

Нагадаємо, що вже кардинальні зміни лучани побачили в Центральному парку імені Лесі Українки, зокрема його усе літо впорядковували, вкладаючи нову бруківку. Також цього року в парку відкрили алею ліхтарів та алею парасольок, яка має надзвичайний вигляд нічної пори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анатоль_ Показати IP 9 Жовтня 2017 19:28
а ще звільніть його від гопоти та алкоголіків.
Ага до Анатоль_ Показати IP 10 Жовтня 2017 20:24
Вам звільни від гопоти, тожі ви туди заявитесь з пивом ...
Анонім до Ага Показати IP 11 Жовтня 2017 13:35
слухай телепню, то по твоїм словам гопота захищає парк від розпиття спиртних напоїв??? думай що верзеш!
Andrij Показати IP 9 Жовтня 2017 19:32
Super. Tak trumatu.
К.лучанин Показати IP 9 Жовтня 2017 19:43
Надіюсь на це та перефразую трохи слова Феденчука: ..... стане охайним, яким ще не був за часи СВОГО ІСНУВАННЯ, бо парк існував ще до НЕЗАЛЕЖНОСТІ. Парк стає дійсно гарнішим і надіюсь що стане найкращим в Україні !!!!
Парк Показати IP 9 Жовтня 2017 21:27
Це гарні починання! Хай усе вдасться!
депетат Показати IP 9 Жовтня 2017 23:35
зробіть нормальну прогулянкову дорогу від київського майдану до зоопарку (парком йти)
Вася Показати IP 10 Жовтня 2017 08:43
А тепер нехай Феденчук і Ко скажуть де поділи трактор, який купили їм за часів покійного Романюка???????
Ст.морж Показати IP 10 Жовтня 2017 09:10
А ще потрібно найняти 3-4 качки, які будуть 3,14здити б*дло, що зас\рає парк і береги Стиру.
Green Показати IP 10 Жовтня 2017 16:06
Чергові обіцянки.Проходили це вже не раз,і після чергової чистки заростає ще страшніше
К.лучанин до Green Показати IP 11 Жовтня 2017 13:31
Та зайди хоч раз у парк , а не лежи на дивані і подивись на реконструкцію! А то строчиш казна -що! Ти ж у парк не ходиш.
до Вася Показати IP 10 Жовтня 2017 16:30
Трактор в парку працює. Придивіться уважніше.
місто Показати IP 10 Жовтня 2017 18:00
пане директор назвіть скіпьки підпрємство заробило на обєктах міста і на стороні і скількі надапи з бюджєту
Артем Показати IP 12 Жовтня 2017 09:24
Боюсь аби після цього парк не перетворився в поле. Все ріжуть і рІжуть..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus