USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Києві – сутички між прихильниками блокади ОРДЛО й поліцією

19 Лютого 2017 20:26
У Києві на вулиці Інститутській відбулися зіткнення між протестуючими і поліцією, повідомляє Українська правда.

Сутички виникли через те, що учасники протестів під Адміністрацією президента рушили вниз по вулиці Грушевського в бік Майдану Незалежності, а правоохоронці не давав можливості пройти вулицею Інститутською до АП. Протестувальники дійшли до Європейської площі, прорвали кордон правоохоронців на шляху до Майдану Незалежності.

На місці перебували народні депутати України Семен Семенченко та Єгор Соболєв, яких поліцейські ігнорували.

"Те, що ми тут бачимо, називається військовий переворот у виконанні, я так зрозумів, Авакова", - заявив Семенченко.

"Чинять правопорушення - перешкоджають роботі народних депутатів України, не показують своїх посвідчень, не показують номерів на шоломах", - додав він.

В сутичках взяв участь і Єгор Соболєв. Нардеп запевнив, що намагався припинити бійку, хоча на відео видно, як він вдарив правоохоронця, який проігнорував вимогу пропустити нардепа.
Голова партії «Самопоміч» Андрій Садовий згодом заявив, що в цілому підтримує дії ініціаторів економічної блокади Донбасу, депутатів Семена Семенченка та Єгора Соболєва, які стали учасниками сутичок у центрі Києва.

У коментарі Громадському Садовий зазначив, що депутати його політичної сили не узгоджували акцію з партією, однак вони діють «в інтересах українського народу».

"Я би дуже хотів, щоби органи правопорядку і національна гвардія, яка я так бачу з фотографій присутня біля АП у дуже великій кількості - не вчиняла протиправні дії… Народні депутати мають право заходити у ту чи іншу будівлю, в той чи інший простір, тому що вони обрані людьми аби представляти їхні інтереси", - сказав він.

Садовий зазначив, що блокада товарів з окупованого Донбасу є обгрунтованою.

«Ми можемо втратити головне - нашу державу, якщо ми підемо на таку активну співпрацю з окупантами», - сказав він.

Також правоохоронці затримали командира батальйону ОУН Миколу Коханівського і кількох протестувальників.

На місце проведення акції під адміністрацією президента на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу стягнуто сили поліції, серед учасників побільшало людей у камуфляжі та балаклавах, між учасниками та силовиками виникли зіткнення.

На місці події перебуває керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, який на питання журналістів про суть сутички заявив, що "ніяких сутичок немає", а наявність такої кількості правоохоронців зумовлено "охороною громадського порядку".
Про постраждалих внаслідок сутичок у коментарі "Громадському" повідомили представники "Червоного Хреста", які чергують на Майдані.

За даними медиків, кількість постраждалих - близько 10 осіб, один з них - з закритою черепно-мозковою травмою, один - "сердечник".

Раніше учасники акції в підтримку блокади окупованих територій Донбасу встановили агітаційний намет біля Адміністрації президента.

Як передає УНІАН, участь в акції взяли близько 200 осіб. Вони встановили агітаційний намет на розі вулиць Банкової та Інститутської перед кордоном нацгвардійців.

Поліція спочатку перешкоджала, не дозволяючи пронести металеві конструкції, з яких формується каркас намету, але потім за допомогою народних депутатів мітингувальники пронесли їх та встановили намет.

Також на місці "блокадної акції" на вул. Інститутській для обмеження руху вулицею поліція встановила загороджувальну сітку - елементи забору. Прохід вулицею обмежено з трьох боків, зокрема - від вул. Грушевського та на вул. Інститутській - у напрямку Нацбанку та АП.

На місці події лунали вибухи, схожі на петарди чи вибухопакети.

З місця події журналісти повідомили, що за кордоном патрульної поліції присутні представники Національної гвардії.


Зауважимо, що учасники блокади вже перекрили три залізничні гілки за напрямками: Луганськ-Лисичанськ у районі станції Світланово, Горлівка-Бахмут, Ясинувата-Костянтинівка. Також взялися й за автошляхи.

Нагадаємо, 2 лютого депутати Волинської обласної ради звернулись до Верховної Ради, Президента України і Кабміну щодо підтримки торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Проект звернення від імені депутатів вніс голова Волинської облради ради, член президії політради УКРОПу Ігор Палиця. Він зауважив, що не йдеться про гуманітарні вантажі, адже на тих територіях знаходяться громадяни України. З лютого в ефірі каналу «Нова Волинь» Ігор Палиця нагошував на тому, що Україна повинна припинити купувати вугілля та електроенергію з тимчасово окупованих територій, «тому що так ми фінансуємо тероризм», - зазначив Ігор Палиця та наголосив на необхідності встановити торговельну блокаду. 6 лютого «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» оприлюднило заяву про підтримку торговельної блокади Донбасу. У заяві йдеться про те, що повна блокада обігу товарів між Україною та окупованими районами Донбасу – це один із жорстких і дієвих засобів для зупинки агресора і його поплічників.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, за два роки українська влада кардинально змінила думку щодо блокади ОРДЛО. Так, про те, що потрібно «припинити годувати бойовиків», категорично наголошував у своїх виступах та інтерв'ю у 2015 році тодішній голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко. Політик вважав, що блокада - необхідна, мовляв, це допоможе побороти корупцію і контрабанду. Такої ж думки у недалекому 2015 був і глава держави Петро Порошенко.

16 лютого штаб блокади заявив про оточення поліцією позицій активістів залізничної блокади на лінії розмежування і підготовку штурму їхніх позицій у Бахмуті Донецької області. У поліції сьогодні, 17 лютого, заперечили оточення і підготовку до штурму позицій активістів блокади.

17 лютого секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов виступив за повну блокаду Донбасу. Він заявив, що необхідно перекрити весь вантажопотік через лінію розмежування на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
11 Показати IP 19 Лютого 2017 20:31
Що ви хочете доказати що порох кращий яника ? Методи ті самі
лучанка до 11 Показати IP 20 Лютого 2017 06:53
Методи ще гірші!!!!
Анатоль_ Показати IP 19 Лютого 2017 20:31
Шо знову? Нє, я в шоці!
Анонім Показати IP 19 Лютого 2017 20:33
Це добре!!!
Блок- пост Показати IP 19 Лютого 2017 20:48
семенченко і парасюк блокуйте "гумконвоі" з РФ! хероі і патрійоти!
Іван до Блок- пост Показати IP 20 Лютого 2017 06:55
А ти, умнік, чим зайнятий?! П..жжю?!!!!
прав_да Показати IP 19 Лютого 2017 20:54
Ви лише подивіться хто в авангарді протестуючих: Семен, Соболь, Парасюк, Коханівський... люди!!! І ви за такими йдете? Я просто у шоці!!! :(
Анонім Показати IP 19 Лютого 2017 21:50
навіть сталін виглядає більш благородним ніж наші бариги при владі, оскільки не дозволяв собі торгівлі з агресором
Степан до Анонім Показати IP 20 Лютого 2017 12:46
По данным ФТС, в 2016 г. Украина вошла в число крупнейших покупателей многих российских продуктов – от водки до кондитерских изделий, вырос даже экспорт молока, которого не хватает самой России. Самая удивительная история произошла с мясом и пивом. Поставки пива за год увеличились в 1,5 раза – до 38,46 млн дал, показывают данные российских таможенников. Мясо же и субпродукты в 2013–2014 гг. Украина в России практически не закупала. Но в 2016 г. туда уехало 47 893 т этой продукции. Это лучшая динамика среди всех стран-импортеров, и благодаря ей теперь на Украину, по данным ФТС, приходится почти 30% от всего российского экспорта пива и мяса. В итоге Украина осталась крупнейшим покупателем российского пива и впервые стала крупнейшим покупателем российского мяса, оттеснив на второе место Казахстан.
Непродуктивно Показати IP 19 Лютого 2017 22:18
Торгівлельна блокада в зоні саме то. Київ хитати недоречно. Це як не як легітимна влада хоч і зовсім не та на яку сподівались. Київ - це символ. Відмова йому підкорятись декількох десятків тисяч і сотень тисяч і Порошенко чи хтось інший більше нікого не предстваляє як Янукович в Ростові. Блокувати залізницю якою Ахметов і ко возять собі товари з "ЛДНР" спосоруючи місцеву владу там за дозвіл працювати. Символ Київ не чіпати не даючи приводів Путіну. ЗСУ ще не настільки сильні щоб не хвилюватись.
123 Показати IP 19 Лютого 2017 22:25
коментар було видалено
Ко Показати IP 20 Лютого 2017 00:24
Головне побачити реакцію голів у владі, хто за що бореться.
12к Показати IP 20 Лютого 2017 07:06
Саме такі "мирні" протестувальники були і 3 роки тому. Чому тоді ви їх бачили мтрними? Таке враження, що хвороба Майдану передається саме у натовпі повітряно-крапельним шляхом...І не виліковується...Симптоми: сліпота, глухота і повна керованість ззовні з відмиранням автономного мислення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus