USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Києві тисячі лікарів вийшли на мітинг проти медреформи. ОНОВЛЕНО

19 Вересня 2017 10:59
У центрі Києва, на вулиці Грушевського тисячі лікарів зібралися на мітинг, які виступають проти медичної реформи.

За словами кореспондента ТСН Оксани Муляр, попередньо на Хрещатику зібралися вже щонайменше дві тисячі осіб, але увесь час люди підходять, вони з різних міст, у руках тримають плакати.



Як зазначається, мітинг підготувала профспілка медиків.

"Перша наша вимога – ми вимагаємо призначити міністра охорони здоров'я, бо вважаємо, що в умовах реформування має бути очільник міністерства , який запропонує реформу, буде її впроваджувати і буде нести відповідальність за те, що він запропонував. Друга наша вимога – це погашення заборгованості медпрацівникам. Ще тиждень тому вона складала понад 100 млн гривень", - заявила голова профспілки Вікторія Коваль.



Своєю чергою виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун ще вчора відреагувала на ці вимоги, тому що вони були озвучені на прес-конференції. На її думку, профспілка та адміністрації лікарень зганяють людей на цей мітинг.

Наразі люди формуються у колону, згодом вони рушать урядовим кварталом. На низці ділянок за цим маршрутом вже перекритий рух, зокрема, вулицю Грушевського на Європейській площі. Через це утворюються чималі затори, водії обурені.



До того ж біля урядового кварталу з обох боків вже встановили мобільні стаціонарні рамки-металошукачі. На вулицях чергує величезна кількість бійців Нацгвардії, а також кінологи з собаками.


КАБМІН ЗОБОВ'ЯЗАВСЯ ПОГАСИТИ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ІЗ ЗАРПЛАТ МЕДИКІВ ДО 2018 РОКУ

Після зустрічі з представниками Профспілки працівників охорони здоров'я, Центру екстреної медичної допомоги, медпрацівниками з регіонів Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявляє, що Кабінет Міністрів України бере на себе зобов'язання погасити заборгованість із заробітних платах медичних працівників до кінця 2017 року.

Як повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службувіце-прем'єра, П.Розенко зазначив, що питання оплати праці медичних працівників потребує системного вирішення.

"Проблема виникнення заборгованості із зарплати наприкінці року не нова. Вона триває щонайменше п’ять-шість останніх років. І це говорить про те, що реформа в системі охорони здоров'я назріла і перезріла. Бо без цього такі проблеми виникатимуть постійно. Безумовно, локально зараз ми вирішимо всі питання щодо фінансування галузі до кінця року, але ми повинні працювати над впровадженням механізмів залучення додаткового ресурсу в систему охорони здоров'я", - сказав віце-прем'єр.

За його словами, всі необхідні рішення для погашення заборгованості уряд ухвалить найближчим часом.

"Уряд бере на себе зобов'язання, що всі борги із виплати заробітної плати будуть погашені, і до кінця року всі необхідні кошти для своєчасної виплати заробітних плат медпрацівникам будуть виділені в повному обсязі", - сказав П.Розенко.

Він також закликав представників місцевої влади не залишатися осторонь проблем лікарів і залучити кошти місцевих бюджетів для підвищення оплати праці висококваліфікованим медичним працівникам та недопущення заборгованості.

При цьому в разі потреби уряд ініціюватиме внесення змін до державного бюджету на 2017 рік.

За результатами зустрічі віце-прем'єр дав доручення Міністерству охорони здоров'я, Міністерству фінансів та Міністерству соціальної політики провести консультації з представниками профспілки медпрацівників щодо можливості підняття відповідних параметрів єдиної тарифної сітки для медпрацівників, оскільки це було запропоновано зробити для педагогів.

Нагадаємо, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс» 14 вересня заявив, що нинішні медичні реформи – це знущання над українцями. На його думку, в Україні спочатку треба впровадити страхову медицину, а вже потім - реформи.

Нагадаємо, 15 вересня Уряд затвердив кількість госпітальних округів на Волині. В області буде лише три госпітальних округи, замість п’яти, створення яких добивалися раніше. Як писав своїй сторінці в мережі народний депутат України Ігор Гузь, за таке рішення волинянам варто «подякувати» голові ОДА Володимиру Гунчику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus