USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку «рятували життя» пішоходам

25 Квітня 2014 10:10
Профілактична акція під назвою «Збережемо життя пішоходам», головною метою якої є попередження ДТП за участі пішоходів, відбулась сьогодні, 25 квітня.

До акції долучились працівники Державтоінспекції Волині та активісти громадських організацій: зокрема «Самооборони майдану Волині» та «Автомайдану України».

Організатори розмістились біля пішохідного переходу, що по проспекту Перемоги, 1а, та спостерігали за тим, як люди переходять дорогу. Також частина активістів стала по обидва боки дороги та «завертала» на пішохідний перехід людей, які перебігали проспект навпростець.

«На жаль, невиконання елементарних правил дорожнього руху призводить до серйозних наслідків. Розмови по мобільному телефону та перехід дороги в навушниках – це ті речі, які відвертають увагу пішохода від обстановки на дорозі», - каже інспектор сектору УДАІ у Волинській області Інга Коваль.

Жінка пояснює, що на пішохідному переході потрібно бути особливо уважним, адже завжди існує ймовірність того, що на високій швидкості на дорозі може з’явитись автомобіль, нерідко – з нетверезим водієм за кермом. Також зазначає, що водії мають зрозуміти той факт, що пішохідний перехід – це безпечна для пішохода зона. Разом з тим, додає, що між пішоходами та водіями має бути порозуміння.

Поблизу пішохідного переходу знаходився патруль ДАІ – міліціонери спостерігали за тим, чи пропускають водії пішоходів на «зебрі» та зупиняли порушників. Таких виявилось чимало. Так, водій Toyota Land Cruiser Prado вирішив «проскочити» перед пішоходами, коли інші автівки їх пропускали.
А літній водій мотоцикла взагалі розвернувся прямо на «зебрі», оминувши декілька машин, які рухались повз.
В натовпі пішоходів активісти та міліціонери вишукували тих, хто крокував в навушниках чи розмовляв по мобільному. Їх просили зупинитись та пояснювали, що переходити вулицю в такий спосіб досить небезпечно. Також вручали інформаційні листівки і пакетики соку, після чого відпускали.

Окрім пішоходів, які часто нехтують елементарними правилами дорожнього руху, приділяли увагу і велосипедистам, які переїжджали дорогу по «зебрі». Адже згідно з правилами це робити заборонено – слід злізти з транспортного засобу та перевезти його через дорогу в руках.

Щоправда, про це знала лише одна дівчина, яка сумлінно виконала всі правила перед тим, як потрапити на «зебру».
Велосипедистка, яка представилась Анною, розповіла, що завжди переходить дорогу в такий спосіб. Каже, що добре засвоїла це правило, бо 2 роки жила в Німеччині, де за його порушення накладають штраф у розмірі 40 євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Семен Показати IP 25 Квітня 2014 10:48
Когда-то при встрече снимали шляпу, А в наше время, если человека уважаеш, то снимаеш наушники, если менее уважаеш, то снимаеш один наушник.
Отакіпироги до Семен Показати IP 25 Квітня 2014 11:33
А если не уважаешь то снимаешь с него наушники, возможно даже с телефоном :)
Анонім Показати IP 25 Квітня 2014 11:33
На цьому переході дуже рідко пропускають пішоходів.
просто Лучанин Показати IP 27 Квітня 2014 02:59
В нашому місті дві проблеми Хами водії, які не пропускають пішоходів та на повній швидкості пролітають перед тобою, та ті що не пригальмовують перед пішоходом на переході, добре як добрк, а якщо спіткнутись перед таким, то можна опинитись під його колесами, та Пішоходи, які лізуть на переході як мурахи, я в розумінні колоною по одному.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus