USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк відвідав режисер, який відкрив світу невідомі сторінки The Beatles

12 Грудня 2016 15:54
Легендарний кінодокументаліст, впливовий британський музичний критик, режисер більше ста фільмів Тоні Палмер перебуває на Волині.

Сьогодні в актовій залі центру культури і дозвілля Східноєвропейського національного університету Почесний професор вишу прочитав публічну лекцію на тему: «Англійська мова як поезія кохання». У ній йшлося, зокрема, про формування сучасного варіанту англійської мови, літературних тенденцій англомовної поезії загалом та любовної лірики зокрема, інформує Волинська регіональна дирекція НТУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФІЛЬМ БРИТАНСЬКОГО РЕЖИСЕРА ОЗВУЧИЛИ ЛУЦЬКІ РАДІЙНИКИ

Британський кінорежисер Тоні Палмер познайомив світ із маловідомими сторонами The Beatles і розповів незнані історії з життя композитора Ігоря Стравінського. Зрештою, Джона Леннона зі Стравінським особисто познайомив теж він. Серед його друзів і героїв також Марія Каллас, Стенлі Кубрик, Джімі Гендрикс та інші видатні митці ХХ століття. Доробок Тоні Палмера – це понад сто фільмів, значна частина яких відзнята для BBC. За них він отримав понад сорок міжнародних нагород, встигаючи між зйомками вести колонки музичної критики в The Observer та The Spectator.

Воістину «людина-оркестр», яка на свій лад озвучує історію сучасної музики. Його фільми про Стравінського, Шостаковича, Шопена стали скандальними «бомбами» на Заході. Спільно з Валерієм Гергієвим він поставив у Маріїнці «Парсифаль» Вагнера — грандіозний медитативний спектакль. Не маючи спеціальної музичної освіти, Палмер під час обговорення боннської постановки «Сорочинського ярмарку» Мусоргського може запросто запитати: «А якою редакцією планує диригувати Кофман — Черепніна чи Шебаліна?» Його ерудиція воістину безмежна, інформує DT.ua.

Окрім того, зустріч з Тоні Палмером відбулася і в Устилузі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus