USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У Луцьку буде новий пам’ятник Кузьмі Скрябіну

1 Березня 2016 08:54
Мама талановитого співака Кузьми Скрябіна звернулася до лучан із тим, щоб пояснити, яка ситуація коїться навколо пам’ятника її синові у Луцьку.

Відомо, що Ольга Кузьменко – мама співака – заявила, що нинішній пам’ятник у Луцьку треба демонтувати. Вона категорично заперечила автору цього «шедевру» Ірині Дацюк будь-що змінювати в існуючому постаменті. Натомість, Ольга Кузьменко розповіла, що київські майстри вже працюють над новим пам’ятником її сину.

Зокрема, у групі СКРЯБІН. Фан-клуб «Модна країна» Луцьк у ВК опублікували звернення до лучан матері відомого співака:

«Хочу ясно донести до жителів міста ситуацію, яка склалася навколо пам'ятника моєму синові - Андрію Кузьменку (Кузьмі Скрябіну). На моє настирливе прохання і прохання усіх небайдужих громадян, які підтримали мене, пам'ятник демонтують і відправлять найближчим часом на абсолютно нове виготовлення скульптури.

На щастя, у нас немає жодних непорозумінь з людиною, яка вирішила вшанувати пам'ять про Кузьму таким чином. Разом з ним, ми дійшли згоди щодо нових виконавців цієї відповідальної роботи-це скульптори з Києва. Проте їхніх імен розголошувати поки що не будемо. Вони окреслили термін для виконання такої портретної роботи (4-6 місяців).

Скульптуру планують встановити до 17 серпня (до Дня народження Андрія). Я дуже прошу ЗМІ, не перетворювати цю ситуацію в дешевий фарс. Я обіцяю всім вам, що пам'ятник Кузьмі Скрябіну у вашому місті буде достойним і професійно виконаним. Щоб його присутність у вашому рідному Луцьку, викликала у вас тільки приємні емоції, як і сам Кузьма!».

До слова, пам'ятник Кузьмі обіцяють демонтувати сьогодні, 1 березня.

Нагадаємо, у Луцьку встановили перший в Україні бронзовий пам’ятник співакові Андрієві Кузьменку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СКАНДАЛ НАВКОЛО ПАМ'ЯТНИКА КУЗЬМІ: КОМЕНТАР ЛЬВІВСЬКИХ СКУЛЬПТОРІВ

Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що ще восени 2015 року Ірина Дацюк обіцяла переробити скандальний монумент. Однак до цього часу на території «СітіПарку» стоїть, з її слів, ескізний Кузьма. Зауважимо, що обурені лучани після встановлення скандального пам'ятника Кузьмі Скрябіну навіть зареєстрували петицію проти «шедеврів» Ірини Дацюк у місті, яка набрала необхідних 300 голосів для розгляду. Натомість мама Кузьми «Скрябіна» наполегливо рекомендує скульпторці Дацюк відмовитися від ідеї переробки постаменту і залишити в спокої душу й тіло її сина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Віктор Показати IP 1 Березня 2016 11:31
Гарну ідею перетворили на фарс, по вині скульптора, розумію матір та бажаю щоб все вдалось, щоб задум втілити у життя як оммога краще:)
Віктор Показати IP 1 Березня 2016 11:33
Чекаємо у Луцьку гарного пямятника улюбленого музиканта, щоб усі були задоволені, миру усім!
ольга Показати IP 1 Березня 2016 12:31
Слава богу! Мама сама поставила на місце нашу " геніальну" скульпторку на місце, не питаючись у мера, чи так" етично". Хай би ще так була поступила родина Василя Мойсея !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus