USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку можуть збільшити штрафи за незаконний злив нечистот

26 Жовтня 2016 14:43
Збільшити відповідальність за порушення умов договорів прийому зливів нечистот та підвищити штрафи за порушення правил пропонують депутати міськради.

Про це стало відомо під час засідання 14 сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 жовтня.

Так, депутат Борис Смаль у своєму запиті зауважив, що уже кілька місяців надходять скарги на несанкціоновані зливи нечистот у каналізаційні мережі міста. Не припиняється це і після затримання винуватців: порушення продовжуються. Тож обранець громади запропонував ініціювати зміни в договорах на прийом зливів і збільшити санкції, якщо підприємці порушують терміни скидів, об’єми і їх якість.

Також пропонується збільшити відповідальність для тих, хто не уклав таких договорів, але зливає нечистоти. Депутати підтримали запит колеги.

Нагадаємо, лучани вже понад півроку скаржаться на нестерпний сморід. Однією з ймовірних причин неприємного запаху в міськраді називали несанкціонований злив відходів м’ясопереробних підприємств. Згодом муніципали упіймали автомобілі підприємств «Забіяка» та «Дмитрук», під час зливання нечистот у міську каналізацію. Ще один порушник, якого упіймали, - ПРАТ «ВОЛИНЬ ХОЛДИНГ» («Торчин Продукт»).

По тому з’ясувалося, що ці підприємства мають договори з «Луцькводоканалом», але в певних місцях, в певний час, у певних об’ємах та певної якості. Водії автомобілів, упіймані муніципалами, ці умови порушили: возили в нічний час, виливали в недозволених місцях, у тому числі, й на території приватного підприємства.

Урешті, кажуть чиновники міськради, в Луцьку хочуть визначити єдине місце, де планують облаштувати станцію, щоб підприємства могли зливати нечистоти, а не возити по всьому місту. Нині в Луцьку діє 2 погоджених місця для скиду стічних вод у міську каналізаційну мережу: на вулиці Мамсурова та на вулиці Конякіна (ріг вулиці Карбишева). Всі інші місця вважаються несанкціонованими.

ЧИТАТИ ЩЕ: КУДИ ПОВІДОМЛЯТИ ПРО ФАКТИ ЗЛИВУ НЕЧИСТОТ У ЛУЦЬКУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
нхя не смішно Показати IP 26 Жовтня 2016 16:21
Штраф - утоплення в г\вні.
Знаю. Показати IP 26 Жовтня 2016 20:08
кілька місяців надходять скарги на несанкціоновані зливи нечистот Т..пих людей . Одне і друге побачить розібратись не розбиреться а вже дзвонить. Приклад депутат Кучер

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus