USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку нагородять переможців міжнародного мовного конкурсу

23 Січня 2014 08:15
Міністерство освіти і науки України котрий рік поспіль проводить Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Конкурс допомагає виявити нові грані таланту та поетичні обдарування школярів.

Так, 07 грудня 2013 року на Волині відбувся ІІІ (обласний) етап ХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяло участь 178 школярів 3–11 класів загальноосвітніх та 54 учні професійно-технічних навчальних закладів Волині. Журі на чолі з незмінним головою конкурсу Василем Степановичем Геєм, письменником, членом Національної спілки письменників України, заслуженим діячем мистецтв України, лауреатом Всеукраїнської літературної премії імені Андрія Головка та Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського, лауреатом Міжнародної премії імені Дмитра Нитченка, визначило переможців та призерів мовного змагання серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

25 січня 2014 року переможці престижного мовного турніру виборюватимуть нові висоти на підсумковому (загальнонаціональному) етапі конкурсу за завданнями, розробленими Інститутом інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки України. У підсумковому етапі конкурсувізьмуть участь 28 учнів ЗНЗ, 9 учнів ПТНЗ та 16 студентів ВНЗ. Церемонія відкриття загальнонаціонального етапу ХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та нагородження переможців обласного етапу відбудеться 25 січня 2013 року о 10.00 годині на базі професійно-технічного училища Луцького національного технічного університету (Луцьк, вулиця Конякіна, 5). На неї запрошуються також вчителі та викладачі, які підготували учнів-переможців.

Почесну місію нагородження переможців ІІІ етапу конкурсу дипломами Міністерства освіти і науки України та відзнаками Ліги українських меценатів, а також цінними призами (книгами) від Ліги меценатів виконає Іван Феодосійович Корсак, письменник,член Національної спілки письменників України, лауреат літературних премій за історичну прозу, заслужений журналіст України.

Конкурс проводиться за сприяння управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації та Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Результати підсумкового етапу конкурсу будуть оприлюднені в квітні-травні на сайті Ліги українських меценатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus