USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку недіючий ВУЗ будується, депутати хочуть зупинити процес

18 Лютого 2015 15:48
На вулиці Огієнка, в обласному центрі Волині Луцький гуманітарний університет будує навчальний заклад з гуртожитками. Земля 0,371 гектара належить громаді й перебуває у постійному користуванні університету.

Під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру сьогодні, 18-го лютого, до депутатів звернулися громадські активісти.

У листі вказано, що вони просять депутатів призупинити будівництво та повернути земельну ділянку громаді.

З цього приводу начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала наголосив, що Луцькрада немає підстав для таких дій.

«Розірвати з ними договір можна лише коли вони добровільно відмовляться чи за рішенням суду. А в листі екс-ректор Андрій Журавльов сказав, що жодної згоди на вилучення ділянки не давав. Призупинити ж будівництво має право сільськогосподарська інспекція», - поінформував чиновник.

Втім, сільгоспінспекція за це не береться, розповідає депутат Богдан Шиба.

«Дійсно, аби було рішення державного екологічного інспектора чи інспекції сільського господарства, то ми мали б підстави на дії. Вони б могли проаналізувати, чи цю земельну ділянку використовували за цільовим призначенням, адже вона вже багато років пустує.

Але вони повідомляють, що з власної ініціативи не можуть проводити перевірку, тому звернулися у центральну інспекцію, а та не надіслала жодної відповіді. Через півроку вони мені сказали, мовляв, звертайтеся в ООН», - пояснює Богдан Шиба.

Депутат додав, що такий стан справ - «бєспрідєл».

З цього приводу голова комісії Володимир Никитюк повідомив, що справою зараз займається прокуратура й висновки мають дати у вівторок, 24-го лютого.

Після дискусій члени профільної комісії вирішили провести розширене засідання й запросити екс-ректора ЛГУ, працівників профільних управлінь, депутатів Луцькради й громадських активістів, аби дійти спільного рішення.

Нагадаємо, раніше депутати хотіли передати цю земельну ділянку під будівництво храму на честь Героїв Майдану. Втім, під час сесійного засідання автор проекту рішення Богдан Шиба зняв питання з розгляду без жодних пояснень.

Нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що будівництво на Огієнка зацікавило громадських активістів міста, які розслідували, хто, що і як будує у Луцьку біля Меморіалу Слави. ФОТО. ВІДЕО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
правда Показати IP 18 Лютого 2015 15:58
Будівництво там ніби-то вузу - повна лажа. Розпочнеться будівництво, збудують, що захочуть, а потім з допомогою суду, як завжди, приватизують. Про якийсь вуз не може бути й мови. Вже був один вуз, де навчалось 7 студентів. Сьогодні вони на ринку торгують буряками. Держава бере курс на скорочення таких "вузів", а Журавльов - сам собі держава. Лажа і ошукування влади. Нехай журавльов подякує другу сімї кривицькому, що останній віддав йому за дякую заводоуправління заводу ЗБВ. Журавльов думає, що він розумний, а навкруги нього - лохи. Філософ хренов.
я до правда Показати IP 18 Лютого 2015 16:34
Де лайно там і приШиба : наше місто стає все "гавніше і гавніше"!Получив "котлету" і перестав тявити,наші міські депутати то є дзеркало нашого українського мінталітету.
Лучанин в столиці до я Показати IP 18 Лютого 2015 19:43
О це точно !!! Шиба вже всім показав на що здатний!!! Коля мер,теж молодець,добре керує.Аж противно читати,то він запланував і те, і п'яте, й десяте, не мер золото,хоч до ран прикладай!!!А що зробив,дулю з маком!!!Повибирались у костюмчики й тріпають язиками - клоуни !!!!!!!!!!!!
Жителька Луцька до правда Показати IP 18 Лютого 2015 16:51
А хто Вам сказав, що там навчалось 7 студентів? Це неправда. І про буряки неправда, велика частина волинських журналістів випускники саме ЛГУ. Журавльов за 15 років існування ЛГУ в держави нічого не брав, а податки сплачував і роботу купі людей давав. Якщо знову якийсь вуз відкриє, то за свої гроші. Створіть і Ви щось.
Почулось до правда Показати IP 18 Лютого 2015 17:00
А звідки інформацію про те, що випускники ЛГУ на базарі буряками торгують? фільтруйте свої слова і думки. а потмі вже пишіть. Чомусь не бачу серед серед успішних "акул пера" випускників СНУ факультету журналістики. Лише бачу їх офіціанткам у всіляких там Роус кафе, Голівудах і Рінгах. Хто хотів вчитись, то вчився, на рівень знань не впливає приватний виш чи державний. Мозок є - бери і вчись
це я до Почулось Показати IP 19 Лютого 2015 09:14
Луцький Гуманітарний за 15 років свого існування випустив багато хороших фахівців! І не тра ляля, бо на відміну від хваленого національного, ми ніколи нікому жодного хабаря не давали за заліки і екзамени!!! І освіту нам давали хорошу, програма чудово складена була, ніхто студентів під одну гребінку не стриг, до міркуванб кожного прислухалися, і якщо студент не відповідав, як пише у підручнику, а висловлював власну думку, то ніхто його не валив!!! Зробить Журавльов ще один ВУЗ - молодець, тим більше з огляду на бебі бум, який почався у 2004-му і триває й нині - вуз буде мати попит через декілька років! А Шиба отирмав хабаря то й мовчить тепер! Гавнюній такий
лучани Показати IP 18 Лютого 2015 16:10
У Луцьку коли хтось починає щось будувати ,відразу починається травля та рекет . Будівельна мафія готова відкусити кусочок від будь-якого обєкту.
туарег АС7776АІ Показати IP 18 Лютого 2015 22:38
Савчук ***** будує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus