USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцькі пенсіонери скаржаться на дорогий проїзд до дачних масивів

10 Квітня 2017 13:45
Щоб дістатися до дачних ділянок, пенсіонерам доводиться витрачати 15 гривень на проїзд в одному напрямку, що, зі слів людей, відчутно для їхнього гаманця. Тож представники садівничих товариств закликають обласну та міську владу вирішити цю проблему.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 10 квітня.

Так, депутати розглянули звернення садівничих товариств «Воротнів», «Лаврів», «Квітневе», «Коршів» щодо забезпечення пільгових перевезень пенсіонерів у приміському пасажирському транспорті. Зокрема, йдеться про забезпечення пільгового проїзду до садівничих товариств. Для цього автори звернення просять посприяти у виділенні коштів Луцькою міськрадою, Луцькою райрадою, а також з місцевих бюджетів. Так, пропонувалося виділити гроші в розрахунку по 50% з бюджетів міста та району на пільгові перевезення людей поважного віку.

Голова садівничого товариства «Воротнів» Микола Ільюшиць повідомив, що наразі пенсіонерам доводиться витрачати 15 гривень в один бік, щоб доїхати до садівничого товариства. Окрім того, скаржаться люди і на автобуси, які курсують нерегулярно.

Директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка зазначив, що проблема полягає в тому, що власники усіх дач навколо Луцька є мешканцями міста, переважно пенсійного віку, для яких надто дорогою є така ціна проїзду. Туди курсує приміський маршрут. Зі слів посадовця, у Ковелі та Нововолинську це питання вирішили. Міста дали компенсацію перевізникам, які возять пенсіонерів до дачних масивів. Відповідно до Бюджетного кодексу, пільги можуть фінансувати органи місцевого самоврядування. Наразі Луцька міськрада відмовлялася забезпечувати пільгами мешканців.

Якщо ж пустити до садівничих масивів міську маршрутку, то, по-перше, перевізник не захоче брати участі в конкурсі. А, по-друге, виїжджаючи за межі міста, маршрутка зірве рейси, які наразі там передбачені. Такі випадки, мовляв, вже траплялися. Зі слів посадовця, зараз курсує достатня кількість маршруток, але проблема полягає в тому, що люди не можуть платити існуючу ціну. Як вихід і ситуації, він пропонував профінансувати пільгові перевезення пенсіонерів з бюджету Луцька.

Голова комісії Юрій Цейко зауважив, що Верховна Рада вже затвердила понад 20 пільгових категорій і раніше на компенсацію проїзду пільговиків надходила цільова субвенція з держбюджету. Наразі це навантаження держава перекинула на місцеві бюджети. Нині, з його слів, зокрема у Ковельському районі, безплатно перевозять лише учасників АТО та членів родин загиблих. Тож Юрій Цейко пропонував розглядати питання комплексно, а не вибірково.

У підсумку, члени комісії рекомендували Луцькій міськраді розглянути можливість виділення коштів на компенсацію перевезень пільговиків до дачних масивів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Маршрутчик Показати IP 10 Квітня 2017 13:52
Дорого їздити - рюкзак на плечі і вперед пішачком на дачу!
Торі до Маршрутчик Показати IP 10 Квітня 2017 16:06
Ну якщо ти думає, що завжди будеш молодий, здоровий і всім потрібний, то дуже помиляєшся. Ти живеш в Україні, друже, не забувай...
Рігель Показати IP 10 Квітня 2017 13:59
на роверка і вперед
111 Показати IP 10 Квітня 2017 14:08
Нехай виділяють кошти тоді і молоді для виїзду за місто на шашлики, чому одних мешканців повинні дотувати, а інших ні? Цибуля в супермаркетах по 4 грн, морква по 3, хто хоче дачу хай платить повну вартість, а не їздити по 3 рази на день курочок годувати
Лучанка до 111 Показати IP 10 Квітня 2017 18:29
Ти думаєш вони від великого достатку їздять на дачу курочок кормити і садити овочі. Проживи на пенсію 1200грн., тоді будеш говорити. Вони все життя працювали, але наша Держава їх зробила жебраками.
123 Показати IP 10 Квітня 2017 15:06
Пенсіонерам?? пішачком і на роверику?? ДОБРІ ВИ ХЛОПЦІ!!!! Мабуть, думаєте, що завжди молодими будете!!! А взагалі - не смішно...Проблема є..і вона потребує вирішення!!!
Дід Показати IP 10 Квітня 2017 15:10
Вироби посвідчення ато чи упа і їзди безкоштовно ,всі грошіна ато .
sos Показати IP 11 Квітня 2017 15:48
Проблема в Державі і в тих товстосумах,які сидять у ВР та інших державних органах. Хто там думає про простих людей , пенсіонерів? Думають тільки за власні кішні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus