USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку п’ять днів показуватимуть документальне кіно. Афіша

1 Грудня 2016 17:05
З 28 листопада по 10 грудня у Луцьку проходить ХІІІ Мандрівний міжнародний фестиваль DocudaysUA. Книгарня "Є" запрошує на вечори документального правового кіно, які заплановані на 1, 2 грудня та 5, 6, 7 грудня, - повідомляють організатори заходу.

На лучан і гостей міста чекають фільми українських та іноземних режисерів, які змушують думати і шукати рішення, привертають увагу до гострих проблем нинішнього суспільства.

В рамках фестивалю переглянемо наступні фільми:

1 грудня, 18:30 - Моніка Павлочук «Кінець світу» (Польща, 40 хв, 2015) .

У стрічці «Кінець світу» мешканці великого міста, стурбовані своєю самотністю, прагнуть спілкування. Деякі телефонують службам невідкладної допомоги, навіть якщо вони їм насправді не потрібні, інші – на радіо, де ведучий з’ясовує, що означає кінець світу для кожного з них. Люди розповідають про трагічне та болюче, незначне й кумедне. Вони мають одну потребу – бути почутими і поділитися з кимось своїми досвідом і переживаннями.

2 грудня, 18:30 - Крістіна Шнірцова «Гніздо» (Словаччина, 25 хв, 2015) та Світлана Григоренко «На Великдень» (Україна, 14 хв, 2015).

У фільмі Крістіни Шнірцової «Гніздо» зображено трагікомічний та інтимний портрет літньої пари зі словацького села. Вони живуть у боргах і ремонтують свій будинок у надії, що їхні діти одного дня повернуться, щоб знову жити з ними.

Стрічка Світлани Григоренко «На Великдень» про непрості стосунки доньки й матері. Як довести своє право вибору? Думки – різні. Світогляд – різний. Правда – різна. Чи стане «інакше» почутим? Фільм про взаєморозуміння і прірви між людьми.

5 грудня, 18:30 - Стефан Кессіссоґлу «Тягар доказів» (Німеччина, 33 хв, 2015).

Четвертим фільмом, який переглянуть у Книгарні «Є» в рамках Docudays UA, буде німецька стрічка «Тягар доказів». Режисер Стефан Кессіссоґлу порушує у фільмі питання відповідальності за людське життя. Головні герої перетинали моря та ризикували життям, щоб нарешті дістатися фортеці Європи – Чеської Республіки… але найбільше випробування ще попереду... Два шукачі притулку боряться за свою правду, яку неможливо довести…

6 грудня, 18:30 - Тарас Дронь «Остап» (Україна, 28 хв, 2015), Олексій Радинський, Томаш Рафа «Люди, які прийшли до влади» (Україна, 17 хв, 2015), Христина Люльченко «Пісня бійця» (Україна, 10 хв, 2016).

Фільм Тараса Дроня «Остап» про двох братів: один із них у Львові вдома, інший – у полоні в Донецьку, лежить у лікарні після останніх боїв за донецький аеропорт. Вони обидва вірять, що ще зустрінуться.

Стрічка «Люди, які прийшли до влади» простежує поступове занурення суспільства у війну. Знята в березні-квітні 2014 року на Донбасі, на сході України, вона зображує деградацію соціального протесту до збройного повстання, яке значною мірою підтримувалося прихованим іноземним вторгненням.

«Пісня бійця» це фільм, де під час бойових дій на сході України солдат пише вірш. Автор шукає музиканта, щоб вірш став піснею, і звертається до свого тата, що проживає в Росії, на Камчатці.

7 грудня, 18:30 - Нанфу Вонг «Задириста Горобка» (США, Китай, 84 хв, 2016).

Активістка Йє Хайєн (на прізвисько Задириста горобка) та група її однодумців відправились у провінцію Хайнань на півдні Китаю, щоб виразити свій протест щодо сексуального насильства, якого зазнали шестеро учениць молодшої школи від директора. Активісти стали ворогами держави і перебувають під постійним контролем уряду, змушені переживати допити, цькування та арешти. Горобка, знана своєю інформаційно-пропагандистською діяльністю, спрямованою на захист прав працівників секс-індустрії, продовжує боротися за права жінок і дівчат.

Адреса книгарні «Є»:Луцьк,вулиця Лесі Українки, 30. Тел.: (0332) 72 43 76.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus